Ger ca în mijlocul iernii la Miercurea Ciuc. Au fost înregistrate -12 grade Celsius

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 11:17
Ger ca în mijlocul iernii la Miercurea Ciuc. Au fost înregistrate -12 grade Celsius
Ger ca în mijlocul iernii la Miercurea Ciuc. Au fost înregistrate -12 grade Celsius. Sursa foto: Hepta

Chiar dacă suntem la jumătatea primei luni de primăvară, iarna a revenit în forță în acest weekend, astfel că termometrele din Miercurea Ciuc au înregistrat -12 grade, o temperatură mult mai scăzută față de normalul perioadei.

Temperaturi de iarnă în mai multe zone din țară

La Miercurea Ciuc au fost înregistrate, luni dimineață, -12 grade, cu mult sub media normală din această perioadă, informează Agerpres.

Nicolae Rusan, meteorolog în cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, a declarat că temperaturi scăzute au fost înregistrate și în alte localități din județ.

Astfel, la Toplița și Bucin au fost înregistrate -11 grade, -10 la Joseni și -6 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

În mod normal, în această perioadă erau înregistrate la Miercurea Ciuc -5 grade, -5,3 la Joseni, -4,6 grade la Toplița și -1,8 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

În noaptea de luni spre marți va fi cel mai frig

Răcirea vremii din ultimele zile este cauzată de pătrunderea unui front de aer polar venit din Nordul Europei, fapt ce a dus la o scădere a temperaturii.

De altfel, meteorologul spune că cea mai mică valoare, de -15 grade, urmează să fie înregistrată în noaptea de luni spre marți, la Miercurea Ciuc.

Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, declara, în exclusivitate pentru FANTIK, faptul că vom avea în zilele următoare un episod de iarnă, chiar dacă suntem la jumătatea primei luni de primăvară.

“Am început cu temperaturi foarte ridicate, traversăm acum câteva zile cu temperaturi peste normă, cu depășire cu mai mult de 10 grade față de normalul perioadei, dar așteptăm și o răcire începând de mâine seară și apariția precipitațiilor în partea de sud a țării și o scădere importantă a temperaturilor.

Nu ar fi exclus ca până la jumătatea săptămânii viitoare să avem nopți mai reci, cu temperaturi negative în multe zone ale țării”, spunea directorul executiv ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×