Mark Zuckerberg, a solicitat recent Uniunii Europene reglementări mai puțin restrictive privind activitatea în mediul online, în sensul că, potrivit spuselor sale, conținutul dăunător ar trebui judecat în conformitate cu alte reguli decât cele specifice companiilor media și de telecomunicații. În replică, Thierry Breton, comisarul european pentru industrie i-a transmis antreprenorului american că Facebook este obligată să se adapteze cerințelor Europei și nicidecum invers.
George Soros cere înlăturarea lui Mark Zuckerberg de la conducerea Facebook
Poziția fondatorului rețelei de socializare care însumează în momentul de față miliarde de utilizatori din întreaga lume nu este împărtășită, însă, de miliardarul George Soros. Într-o scrisoare transmisă publicației Financial Times, omul de afaceri de origine maghiară face apel pentru îndepărtarea lui Zuckerberg de la conducerea companiei care administrează Facebook.
Mărul discordiei este refuzul acestuia din urmă de a elimina publicitatea electorală de pe rețeaua de socializare, ceea ce pentru Soros echivalează cu dorința de a-l sprijini pe Donald Trump în cursa pentru un nou mandat de președinte al Statelor Unite.
De altfel, nu este pentru prima dată când filantropul îl acuză pe celebrul programator american de implicarea într-un „aranjament de susținere reciprocă” cu actualul lider de la Casa Albă.
„Domnul Zuckerberg pare să fie implicat într-un aranjament de susținere reciprocă cu Donald Trump, care îl va ajuta pe acesta să fie reales. Facebook nu trebuie să aștepte legile introduse de guvern pentru refuza a publicitatea politică.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Dacă există dubii că o reclamă este politică, Facebook ar trebui să ia calea precauției și să nu o publice. Nu pare că Facebook va urma această cale. De aceea, repet propunerea ca Mark Zuckerberg (n.r. CEO al companiei) și Sheryl Sandberg (n.r. COO al companiei) să fie îndepărtați de la controlul Facebook”, a scris George Soros în textul transmis publicației mai sus amintite, precizând că susține și introducerea unei legi care să controleze rețelele de socializare.
Numele lui Soros a fost asociat inclusiv cu crizele politice din România
În vârstă de 89 de ani, George Soros a supraviețuit ocupației naziste din Budapesta, orașul său natal, emigrând în Marea Britanie, unde a studiat economia. După câteva joburi în domeniul bancar, omul de afaceri a înființat propriul fond de investiții, iar mai apoi a deschis și o a doua companie, care se bucură la rândul său de succes.
Implicat activ în viața politică, miliardarul și-a anunțat recent intenția de a investi un miliard de dolari pentru înființarea unei noi rețele de universități care să promoveze valorile liberale. Potrivit acestuia, este important să contribuie financiar la buna funcționare a unor instituții care să lupte împotriva autoritarismului în Statele Unite, Rusia și China.
„OSUN (n.r.Open Society University Network, noua sa rețea de universități) va fi unică. Va oferi o platformă internațională pentru educație și cercetare. În primă fază vom aduce mai aproape o rețea deja existentă. În a doua fază, vom deschide această rețea spre alte instituții care vor să se implice și sunt calificate pentru acest lucru”, spunea Soros.