Gelu Voican Voiculescu, reacție acidă după ce a fost inculpat în dosarul Revoluției: „ Răzbunare politică”

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 14:15
Gelu Voican Voiculescu, reacție acidă după ce a fost inculpat în dosarul Revoluției: „ Răzbunare politică” GALERIE FOTO
Gelu Voican Voiculescu, reacție acidă după ce a fost inculpat în dosarul Revoluției: „ Răzbunare politică”

Gelu Voican Voiculescu, unul dintre simbolurile Revoluției din decembrie 1989, a primit astăzi o lovitură dură! Alături de fostul președinte al României, Ion Iliescu, Iosif Rus, Emil Dumitrescu, el a devenit inculpat în dosarul Revoluției. Când a aflat vestea teribilă, Gelu Voican Voiculescu a reacționat acid.

Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru al Guvernului României, a făcut declarații dure în cadrul unei emisiuni transmisă în direct la TV. „Este o faza intermediară din urmărirea penală care este în desfășurare, am fost suspecți, acum am devenit inculpați, s-a pus în mișcare procedura de urmărire penală și rămâne de văzut dacă până la sfârșit vom fi trimiși în judecată sau nu. Patru persoane din șase au fost inculpate, deocamdată suntem inculpați, nu era o surpriză, aflasem de alte două inculpari și știam că fac parte din cei 4”, a spus acesta la Digi24.

Gelu Voican Voiculescu, reacție acidă după ce a fost inculpat în dosarul Revoluției

La 29 de ani de la masacrul din timpul Revoluției din România, procurorii militari sunt mai aproape de a afla cine sunt vinovații de moartea și rănirea a mii de oameni. Gelu Voican Voiculescu este acuzat împreună cu ceilalți trei inculpați din dosarul Revoluției de crime împotriva umanități.

„Nu am ce să îmi reproșez din acea perioada am fost un om care a ieșit în stradă și nu aveam nici o problemă, tot procesul reprezintă o răzbunare politică și este trist că revoluția noastră să fie utilizată că o armă politică, să nu implice ideea de revoluție că toți îi suntem datori că beneficiem de libertatea câștigată prin morții noștri, o ironie, tocmai astăzi mi s-a înmânat documentația prin care aflu că sunt inculpat, recunoștință este cea mai sublimă formă de ingratitudine”, a declarat fostul vice prim-ministru al Guvernului în cadrul unei emisiuni de la Digi24.

Gelu Voican Voiculescu și Iliescu în timpul Revoluției din 1989

„Trebuie să rețineți că acești 860 de oameni au murit până în 22 decembrie când s-a anunțat execuția lui Ceaușescu, autorii acestor crime care s-au dedat la diversiunea armata pe care o numim teroristă au fost oameni în slujba fostului regim și de frică au reacționat, dar când au auzit că au fost cei doi uciși au predat armele, a spune azi că noi am ordonat uciderea a 860 de oameni este o blasfemie și face parte din șirul unei revanșe.

Cuplul Ceaușescu nu merita executat? O revoluție de aceea s-a făcut, acum ne pare rău de ei, o revoluție nu e un act galant, este o discontinuitate, nu mai invocat procesul Ceaușescu, am dat curs unui deziderat întreagă populație a României.

Procurorii dau curs unei directive care a venit de la președintele Iohannis, care a spus că e vremea procurorilor, nu a istoricilor, din vremea aceea, Parchetul obedient a început să instrumenteze acest dosar. Se creează falsa impresie că abia acum a trebuit să vină Iohannis ca să se facă lumină”, a mai declarat Gelu Voican Voiculescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×