Garda de corp a lui Nicolae Ceauşescu, dezvăluiri la 30 de ani de la Revoluţie: “Dacă eu eram de față nu era executat!”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 17:37
Garda de corp a lui Nicolae Ceauşescu, dezvăluiri la 30 de ani de la Revoluţie: “Dacă eu eram de față nu era executat!”
Florentin Marinescu este fosta gardă de corp a lui Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: Facebook

Nicolae Ceaușescu s-a aflat întotdeauna sub lupa curioșilor, dornici să-i afle chiar și cele mai ascunse secrete. În plus, de-a lungul timpului, au circulat numeroase informații inedite, dezvăluite chiar de unele dintre cele mai apropiate persoane din anturajul fostului președinte al Partidului Comunist Român. Printre cei care s-au hotărât să dea cărțile pe față în privința temutului dictator care conducea cu mână de fier țara noastră în „Epoca de Aur” se numără și garda sa de corp, un luptător extrem de bine pregătit.

Ce spune garda de corp a lui Ceaușescu despre execuția lui Nicolae Ceaușescu

Este vorba despre Florentin Marinescu, sportiv medaliat cu argint la caiac-canoe la Olimpiada de la Belgrad din 1982 și fost coleg de generație cu marele Ivan Patzaichin. Ulterior, a preferat să urmeze o carieră militară, devenind astfel unul dintre cei mai redutabili soldați ai statului român. Așa a ajuns în atenția soților Ceaușescu, care se aflau în căutarea unei persoane capabile să-și asume rolul de gardă de corp.

Când vine vorba despre execuția dictatorului, Marinescu își amintește că acesta i-a solicitat să nu fie prezent la cumplitul eveniment. Luptătorul susține că dacă s-ar fi aflat acolo, ar fi împiedicat uciderea lui Ceaușescu. „Dacă eu eram de față, nu era executat”, afirmă cu convingere fosta gardă de corp, într-un interviu acordat recent.

„Elena m-a acuzat că am atentat la viața ei”

Perioada pe care a petrecut-o în slujba foștilor lideri comuniști nu a fost lipsită de probleme pentru Florentin Marinescu, mai ales când venea vorba despre Elena Ceaușescu, pe care a poreclit-o „Odioasa”. Fostul sportiv își amintește că aceasta l-a acuzat în nenumărate rânduri că îi pune viața în pericol.

Odată s-a împiedicat pe scări, din cauza tocurilor. A căzut şi apoi a urmat iureşul, spunea că noi am încercat un atentat la viaţa ei”, povestește Marinescu, dezvăluind, totodată, că răutatea soției îl determina şi pe Nicolae Ceauşescu să fugă adesea de lângă ea.

El avea obiceiul să mai iasă la jogging. Pleca de la Vila 10 şi se ducea să alerge în pădurile de lângă palat ca să mai scape de ea. El nu era aşa rău ca ea, avea momente dese de omenie”, a mai spus Floretin Marinescu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×