Gândaci în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Focşani! „Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile”. Foto

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/02/2020, 14:53
Gândaci în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Focşani! „Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile”. Foto GALERIE FOTO
Gândacii au fost fotografiați de o pacientă. Sursa foto - facebook

O fotografie cu mai mulți gândaci în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Focşani a făcut furori în mediul online. Imaginea a fost postată pe o rețea de socializare chiar de o pacientă. Culmea, reprezentanții spitalului spun că nu se pune problema.

Gândaci în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Focşani!

Aceștia au transmis că gândacii nu umblă prin saloane, dar că insecte mai apar pentru că „pacienții țin mîncarea în sertare”. Pacienta a povestit că în urmă cu nouă ani s-a confruntat cu o situație asemănătoare în același spital.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Doamneee ferește! Secția de pediatrie Focșani, gândaci ca la ghenă! Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală și vii cu șapte! (Fotografia e făcută astăzi)… da da, astăzi de dimineață! (duminică-n.r.)

„Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile”

Am stat și eu cu un copil internată, țin minte cum omoram gândacii de pe perete toată noaptea, însărcinată fiind cu cel de al doilea… Asta fiind acum 9 ani, astăzi e la fel”, a scris femeia pe pagina de socializare.

Reprezentanții spitalului se apără și spun că în imagine ar fi chiar o capcană pentru insecte folosită cu acordul medicilor. „Acolo sunt puse capcane pentru gândaci, sunt puse cu acordul medicului epidemiolog.

Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienții țin mâncare în sertare, deși există frigidere. Capcanele au un gel special care atrag gândacii, sunt pentru prevenire.

Nu circulă gândacii prin salon. Secția de pediatrie arată foarte bine, este curată, a fost modernizată recent. A fost și control de la DSP, totul a fost în regulă”, a explicat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Focșani, Alina Cosma.

În mod evident, postarea pacientei a primit multe reacții negative din partea oamenilor. „Înțeleg că s-au făcut sesizări, de parcă nu se știe că sunt gândaci în spital. Au fost dintotdeauna… acele capcane sunt amplasate seara pentru ca mai apoi, a doua zi să fie strânse”, a scris ea pe Facebook.

Interesant este că unii susțin că imaginile sunt tendențioase, în timp ce alte persoane solicită autorităților să ia măsuri. „Totuși, se vede că ar fi curat linoleumul… gândacii sunt prezenți peste tot în oraș, cel puțin, pentru că exista ouăle lor depuse în fisurile clădirilor.

Nu e ceva ce poate fi controlat de personalul spitalului și, la câte responsabilități au, chiar nu e treaba lor”, consideră o femeie, în timp ce alta se declară revoltată. „Rușine responsabililor sau mai bine spus iresponsabililor, fereascā Domnul să te îmbolnăvești”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×