Gafa lui Gabriel Leș, taxată dur de CTP! „Omul ăsta nu are treabă cu armata română!”

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
09/03/2019, 12:39
Gafa lui Gabriel Leș, taxată dur de CTP! „Omul ăsta nu are treabă cu armata română!”
Gafa lui Gabriel Leș, taxată dur de CTP!

Gafa lui Gabriel Leș, surprins îm timp ce butona telefonul mobil îm timp ce militarii întorși din Afganistan îi dădeau onorul”, a fost taxată dur de Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul a spus despre ministrul Apărării că nu are nicio treabă cu armata română.

Gafa lui Gabriel Leș, taxată dur de CTP! Jurnalistul, nemilos cu ministrul Apărării

Potrivit jurnalistului, în astfel de situații, protocolul spune că demnitarii trebuie să își lase mobilul în grija unui aghiotant, pentru a nu fi perturbată ceremonia. Aghiotantul intervine și îl informează pe demnitar doar în situații de urgență, a explicat Cristian Tudor Popescu.

„Și în caz că izbucnește războiul nuclear vine aghiotantul cu telefonul. Așa fac demitarii de rang înalt în astfel de situații. Cum se apucă să butoneze? Omul acesta nu are nicio treabă cu Armata română, cu ideea de militar, cu ideea de respect, cu ideea de onoare. Nu are absolut nicio legătură”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Gafa lui Gabriel Leș, taxată dur de CTP!
Gafa lui Gabriel Leș, taxată dur de CTP! Ministrul își butona telefonul.

Ministrul Apărării nu a efectuat stagiul militar

Social-democratul Gabriel Leș se află la cel de-al doilea mandat de ministru al Apărării și nu a efectuat stagiul militar. Gafa l-a care s-a referit CTP a făcut-o la Bistrița, în timpul ceremoniei organizate la întoarcerea din Afganistan a Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”.

Gestul lui Gabriel Leș a fost comentat nu doar de Cristian Tudor Popescu, ci și de fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor. „A ieşit cu comunicat, un gest nefericit, ipostază nefericită. Înţeleg că era un mesaj extrem de important la care trebuia să răspundă. Desigur, contextul e unul solemn, când se prezintă onorul, ministrul apărării e trup şi suflet acolo. Dar ministrul Leş a prezentat scuze pentru o ipostază nefericită”, a declarat Mihai Fifor, care este coleg de partid cu Gabriel Leș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×