Gabriela Firea va candida pentru șefia PSD București. Primarul l-ar putea susține pe Marcel Ciolacu la conducerea formațiunii politice

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/12/2019, 11:45
Gabriela Firea va candida pentru șefia PSD București. Primarul l-ar putea susține pe Marcel Ciolacu la conducerea formațiunii politice
Gabriela Firea, în timpul unui discurs. Sursa foto: Hepta

Chiar dacă a anunțat în nenumărate rânduri că nu dorește să candideze pentru funcția de lider al Partidului Social Democrat, Gabriela Firea și-ar dori să obțină o poziție de conducere în noua structură a formațiunii politice, stabilită prin Congres. Un lucru este cert, însă: primarul general intră în cursa pentru șefia filialei de la București, după cum a anunțat într-un interviu acordat recent.

Gabriela Firea l-ar putea susține pe Marcel Ciolacu la conducerea PSD

Totodată, edilul a precizat că nu exclude varianta susținerii lui Marcel Ciolacu la conducerea PSD, în condițiile în care actualul președinte interimar pare decis să obțină această funcție pe termen lung după înlăturarea Vioricăi Dăncilă. Totul se va stabili în urma discuțiilor ce vor fi purtate în sânul grupării politice aflate în Opoziție, anunță Firea, care se gândește serios să intre în cursa pentru postul de președinte executiv.

În această perioadă sunt alegeri la sectoare și vom programa și pentru București. Pentru funcţia de preşedinte nu candidez. Am anunţat.

Discutăm (n.r.despre o candidatură pentru funcţia de preşedinte executiv). Dacă cei care candidează la funcţia de preşedinte discută cu mine şi mă consideră o persoană potrivită pentru a fi într-o conducere colectivă, nu am de ce să spun nu. Îl văd pe Marcel Ciolacu la șefia PSD, nu doar interimar.”, a declarat Gabriela Firea.

PSD ia în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban

Conducerea interimară colectivă a fostei formațiuni politice de guvernământ s-a reunit în cursul zilei de  luni la sediul partidului din Kiseleff, pentru o serie de discuții, pe ordinea de zi fiind mai multe teme, printre care și organizarea Congresului din 29 februarie 2020. Totodată, este luată în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva actualului Executiv.

Liderii PSD sunt tentați să apeleze la acest demers în condițiile în care Guvernul Orban își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru anul viitor. O altă măsură considerată nepotrivită este alegerea primarilor în două tururi de scrutin, la fel ca în cazul președintelui.

Gabriela Firea nu renunță la Primăria Capitalei

Chiar dacă nu este interesată să preia conducerea partidului, Gabriela Firea și-a manifestat intenția de a intra în cursa pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. „Vreau să termin ce am început”, a punctat edilul într-o declarație recentă.

Dacă sunt sănătoasă, ceea ce sunt acum și mulțumesc medicilor de la Cantacuzino și Colentina, cu siguranță doresc să candidez. Vreau să termin ceea ce am început.

Nu văd de ce nu aș candida, pentru că trei ani de zile am muncit de dimineața până noaptea. Familia nu m-a văzut decât în weekend-uri. Nu mai vorbesc de sacrificii”, a spus Gabriela Firea.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×