Gabriela Firea solicită interzicerea accesului în Capitală pentru persoanele care vin din străinătate: „Nu putem pune toată presiunea pe medicii din București”!

Bogdan Solomon  
înStiri de ultima ora
14/03/2020, 19:57
Gabriela Firea solicită interzicerea accesului în Capitală pentru persoanele care vin din străinătate: „Nu putem pune toată presiunea pe medicii din București”!
Gabriela Firea propune noi măsuri în contextul epidemiei de coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu coronavirus pe teritoriul României, 109 până la această oră, președintele a decretat stare de urgență începând de luni, 16 martie, iar autoritățile au anunțat deja trecerea la planul trei de acțiune, care presupune noi restricții în vederea prevenirii răspândirii agentului patogen. În momentul de față, potrivit datelor oficiale, cele mai multe cazuri, 31 la număr, au fost înregistrate în București, iar situația tinde să capete cote alarmante pe zi ce trece.

Gabriela Firea propune măsuri radicale în contextul epidemiei de coronavirus

Chestionată pe marginea acestui subiect, Gabriela Firea a dat asigurări că momentan nu există probleme în gestionarea acestei situații, însă pot apărea unele dificultăți odată cu românii care urmează să se întoarcă în număr cât mai mare din țări puternic afectate de COVID-19, precum Italia sau Spania. De aceea, edilul propune instituirea unor măsuri mai aspre, printre care și interzicerea accesului în București a persoanelor care vin din străinătate.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Totodată, primarul general al Capitalei susține că toate școlile ar trebui să rămână închise până cel puțin după vacanța de Paște, și nu până pe 23 martie, așa cum s-a stabilit inițial. Potrivit Gabrielei Firea, aceeași restricție ar trebui aplicată și în cazul evenimentelor, fie că vorbim despre concerte sau spectacole de teatru, desfășurate în spații închise sau în aer liber.

Măsurile propuse de Gabriela Firea odată cu trecerea la scenariul trei pentru evitarea epidemiei de coronavirus

Am spus și zilele trecute, pentru protecția bucureștenilor trebuie să acceptăm măsuri mai ferme. Din punctul nostru de vedere, suntem pregătiți față acestei situații dar numărul persoanele care vin din țările problemă sunt foarte mare. În București sunt 270 de persoane în carantină, unele dintre ele așteaptă încă testele.

Cred că izolarea anunțată la nivel mondial ca și măsură de prevenție nu e facultativă pentru nimeni. Nu contează că ești demnitar. Mi se pare incorect și chiar iresponsabil.

Dacă nu e legal jurământul la distanță, cred că cea mai bună soluție corectă și sănătoasă este ca miniștrii să fie adaptați pentru astfel de situații, să poartă combinezoane, mască cu triplă protecție și mănuși.

Nu este de glumă. Pot infecta foarte multe persoane prin această ieșire. Am solicitat închiderea școlilor, spectacolelor, teatrelor de asemenea concertelor și activităților în spații închise. Decizia s-a luat la câteva zile distanță. Este insuficientă, perioada trebuie prelungită minimum până după vacanța de Paște.

Vom avea un vârf zilele următoare. Trebuie să protejăm copiii și oamenii în vârstă. În acest moment cu persoanele din carantină din București și Ilfov facem față situației cu cele două spitale infecțioase din Capitală, sunt numere suficiente de paturi, dar la ce vine din Spania și Italia ar trebui mări acest număr.

Trebuie delimitare a accesului în Capitală. Trebuie închiderea Bucureștiului pentru persoanele care vin din țări străine. Fără nicio supărare, dar cred că trebuie să fie organizat transportul la județele de reședință. Nu putem pune toată presiunea pe medicii din București”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×