Gabriela Firea, mesaj ferm despre vinieta Oxigen! „Decizia o anunţ luni”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 15:06
Gabriela Firea, mesaj ferm despre vinieta Oxigen! „Decizia o anunţ luni” GALERIE FOTO
Primarul general, Gabriela Firea, sustine o declaratie de presa in care prezinta un Proiect de hotarare pentru combaterea poluarii din Capitala, Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a transmis un mesaj ferm despre vinieta Oxigen! Edilul Bucureștiului a spus într-o postare pe o rețea de socializare că la începutul săptămânii viitoare o să anunțe decizia ei legată de această taxă.

Gabriela Firea, mesaj ferm despre vinieta Oxigen!

„Oxigen pentru Bucureşti este un proiect mai amplu, de aceea el va continua, dar în ceea ce priveşte concret vinieta Oxigen, în urma mesajelor dumneavoastră, decizia o anunţ luni”, a anunţat Gabriela Firea în mesajul video.

Mai mult de atât, primarul Bucureștiului vrea să facă un referendum pe Facebook, având în vedere decizia „foarte sensibilă, foarte delicată” în privinţa vinietei Oxigen.

„Decizia o anunţ luni”

„Am iniţiat referendumul de pe Facebook în care vă consult în legătură cu vinieta Oxigen, pentru că de la 1 martie ar fi urmat să fie aplicate anumite amenzi pentru cei care intrau în zona din centrul Capitalei şi aveau autoturisme non euro, euro 1 şi euro 2 şi pentru toate acestea şi pentru euro 3 pentru cei care nu-şi procură vinieta Oxigen. (…)

Acum, fiind vorba de o decizie foarte sensibilă, foarte delicată, chiar dacă eu am venit anul trecut şi am spus că este necesară această vinieta Oxigen pentru a elimina, pe cât posibil, din trafic acele maşini care poluează intens (…)

(…) aşa cum s-a întâmplat în toate marile capitale europene şi nu numai, şi în oraşele europene, valul de mesaje pe care le-am primit mă îndreptăţeşte să cred că am procedat corect, acum, când vin în faţa cetăţenilor cu întrebarea: Doriţi sau nu să se aplice vinieta Oxigen în Capitală”, a adăugat Firea.

Edilul așteaptă în weekend mesajele din partea cetăţenilor, menţionând că luni va anunţa un răspuns concret. „Un număr record au interacţionat cu mine, peste 600.000 de vizualizări ale mesajului meu de aseară, într-un timp foarte scurt, peste 15.000 de mesaje am primit, dintre care 90 la sută sunt mesaje care îmi solicită să renunţăm la vinieta Oxigen.

De asemenea, pe mail-ul oxigen@pmb.ro am primit până în acest moment 944 de email-uri dintre care 700 sunt împotrivă şi 300 sunt pentru. Continuăm să primim mesaje, le centralizăm şi luni voi organiza o conferinţă de presă şi vom anunţa concret ce decizie am luat.

Este important pentru mine ce cred oamenii. (…)Voi anunţa concret cum anume se va aplica decizia pe care o vom lua: dacă se renunţă la taxă, cum se va implementa, dacă nu, ceea ce sincer vă spun, fără să anticipez, dar având în vedere mesajele, nu se renunţă, ce se va întâmpla”, a mai spus Firea

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×