Gabriela Firea anunță că primăria a pus la dispoziție o „locație secretă” pentru persoanele bolnave de coronavirus

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 15:26
Gabriela Firea anunță că primăria a pus la dispoziție o „locație secretă” pentru persoanele bolnave de coronavirus
Gabriela Firea anunță că primăria a pus la dispoziție o „locație secretă” pentru persoanele bolnave de coronavirus *foto: captură facebook

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat luni că a pus la dispoziție o locație în București pentru ca persoanele suspecte de coronavirus să poată fi ținute în carantină timp de 14 zile. Firea a explicat că deocamdată în această locație se află două persoane. Firea a mai spus că proiectul se află sub coordonarea secretarului de stat, Raed Arafat.

Gabriela Firea anunță că a pus la dispoziție o locație pentru bolnavii de coronavirus

Primarul Capitalei a anunțat că nu poate să spună locația unde se află aceste persoane: „Am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Locaţia a fost pusă la dispoziţie de către Primăria Capitalei.

Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină 14 zile şi al persoanelor care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu, în primul rând securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă”, a susținut Firea.

Gabriela Firea a spus că în acest moment se află două persoane în respectiva locație, iar identitatea acestora este secretă: „Capacitatea totală a acestei locații este de 100 de persoane, sperăm să nu fie nevoie”, a mai spus primarul Capitalei.

Raed Arafat coordonează campania privind persoanele aflate în carantină

Gabriela Firea a precizat că deciziile cu privire la băgarea în carantină a acestor persoane este coordonată de secretarul de stat, Raed Arafat.

În această locație vor fi aduse persoanele care se întorc în țară din zone în care fost confirmată prezența coronavirus și care prezintă simptomele specifice.

Între timp, numărul oamenilor răpuși de coronavirus pe plan global crește alarmant, de la o zi la alta. Astfel, peste 40.000 de oameni au fost depistați că poartă acest virus, în timp ce peste 900 de oameni au murit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×