Gabriela Firea: „Începem testarea în masă a bucureştenilor”. Cine va beneficia de primele teste pentru coronavirus

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 23:41
Gabriela Firea: „Începem testarea în masă a bucureştenilor”. Cine va beneficia de primele teste pentru coronavirus
Gabriela Firea a anunţat că începe testarea în masă în Bucureşti. Sursa foto: Facebook

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a spus că se începe testarea în masă a locuitorilor pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus. Testările vor începe cu persoanele de peste 65 de ani, preum şi cu cei cunoscuţi cu boli cronice.

Începe testarea în masă a bucureştenilor de peste 65 de ani

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că începe testarea persoanelor în masă, în Bucureşti, scrie antena3.ro. Testarea pentru coronavirus va începe cu persoanele în vârstă şi cu cele care suferă de anumite afecţiuni cronice. Se vor folosi teste procurate de Primăria Capitalei, în timp ce aparatele pentru procesarea acestora care ar avea o capacitate suficientă pentru a putea da rezultate rapide.

Scurt istoric, dar necesar. Zilele acestea am discutat cu domnul profesor Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, și l-am întrebat ce am mai putea să facem, având în vedere că Bucureștiul e cea mai mare aglomerare urbană și aici e un pericol foarte mare de răspândire rapidă a coronavirusului.

Testarea în masă începe în câteva zile

După aceste zile de analiză, chiar aseară am intrat în dialog din nou cu domnul Streinu Cercel, care a și pregătit o strategie pe care să o aplicăm în câteva zile la nivelul municipiului București.

Am pus primele baze ale acestei operațiuni de sănătate publică, și anume Primăria Capitalei, prin Compania Managementul Traficului, a dus astăzi la Matei Balș 12 mașini ecologice. Va fi prima flotă pusă în mișcare, astfel încât medicii să meargă la bucureșteni pentru a realiza aceste teste de coronavirus de tip nou„, a spus Gabriela Firea.

Astfel, 12 maşini, toate însoţite de câte un medic epidemiolog vor merge la fiecare adresă a persoanelor vizate.

Dorim să ni se transmită într-un timp foarte scurt care sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu adresa acestora, exact unde locuiesc aceste persoane.

Cele 12 mașini, care vor avea și un medic epidemiolog, vor merge ținit, în primul rând, la persoanele de peste 65 de ani și la persoanele cu afecțiuni cronice.

Sunt peste 483.000 de persoane peste 65 de ani în București. Tocmai de aceea, Primăria Capitalei achiziționează teste și kit-uri. Sunt convinsă că vom avea și susținerea DSP„, a precizat Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×