Gabriela Firea, anunț pentru elevii din București! Ce se întâmplă de luni, privind STB

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/02/2019, 16:05
Gabriela Firea, anunț pentru elevii din București! Ce se întâmplă de luni, privind STB
Transport gratuit pentru elevi. Gabriela Firea a făcut anunțul

Veste bună pentru elevii din București. Începând  de mâine, toți copiii care învață în școlile din capitală vor avea parte de gratuitate pentru transportul public în comun.

De gratuitate nu vor beneficia doar elevii care locuiesc în București, ci și cei de pe raza  județului Ilfov. Anunțul a fost făcut de Primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Transport gratuit pentru elevii din București

„Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, care au domiciliul în Capitală, beneficiază de gratuitate la abonamentul lunar urban general. Și elevii care locuiesc în Judeţul Ilfov vor beneficia de acest drept, în plus vor putea beneficia şi de un abonament lunar valabil pe linia regională de domiciliu. Gratuitatea se aplică doar pentru abonamentul urban general şi pentru cel valabil pe linia regională de domiciliu şi se acordă numai pentru elevii din învăţământul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecvenţă redusă), primar, gimnazial, liceal şi profesional, care au vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.”, anunță Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

De mâine, elevii vor benificia de transport gratuit
De mâine, elevii vor beneficia de transport gratuit

„Pentru elevii claselor pregătitoare şi cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs şi copie după certificatul de naştere. Pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs şi copie după actul de identitate”

Vești bune pentru elevii din capitală
Vești bune pentru elevii din capitală

Abonamentele gratuite vor fi reîncărcate lunar, pe cardurile deja existente, nefiind necesară emiterea de carduri noi decât elevilor care nu deţin un card electronic de călătorie, nominal.La prima emitere, cardul de călătorie nominal, este gratuit.Elevii care au deţinut carduri nominale de călătorie şi nu se mai află în posesia acestora, au posibilitatea achiziţionării unui nou card la tariful de 4,7 lei.Abonamentele utilizate în prezent sunt valabile până la expirare, apoi pot fi reîncărcate gratuit la oricare dintre Centrele de Emitere şi Reîncărcare Carduri STB SA

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×