Furtuna Sabina a intrat în România. Meteorolog: “Vor fi precipitații, ploi, lapoviță” UPDATE – FOTO

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 15:54
Furtuna Sabina a intrat în România. Meteorolog: “Vor fi precipitații, ploi, lapoviță” UPDATE – FOTO
Furtuna Sabina afectează România. Sursa foto: stiri.botosani.ro

Furtuna Sabina, care a afectat mai multe ţări din Europa, se va abate şi asupra României. Furtuna Sabina a făcut ca în Germania să fie emis cod violet de vreme rea. De asemenea, tot aici, fenomenul meteo a anulat foarte multe curse aeriene.

UPDATE, ora 15.55: Furtuna Sabina a început să intre pe teritoriul țării. La Satu Mare, norii negri au înspăimântat oamenii. Aceștia au fotografiat imediat cerul care pare apocaliptic și au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Furtuna Sabina se abate asupra României

Furtuna Sabina, care a făcut ravagii în mai multe state europene, se va abate şi asupra României. În Germania, zeci de curse aeriene au fost anulate, iar meteorologii au emis chiar şi cod violet de vreme rea.

Aici, s-a aşteptat ca Sabina să aducă rafale de vânt care să sufle cu 180 de kilometri la oră. În Belgia, de asemenea, meteorologii au lansat avertizări despre rafale de vânt cu viteze de 130 de kilometri la oră.

Sabina a adus haos în Germania, Irlanda, Belgia şi Marea Britanie

De asemenea, Sabina a adus haos şi în Irlanda şi Marea Britanie. Aici, s-au înregistrat ploi torenţiale şi vânt puternic, care la rafală a înregistrat viteze de 145 de kilometri la oră. În aceste ţări traficul aerian a fost dat peste cap. La fel şi traficul rutier şi cel feroviar.

“Vedem acum acestă furtună din partea de nord a Europei, Sabine a fost denumită de cei din Germania, Ciara de către cei din Marea Britanie și din Benelux. Se dau nume acestor furtuni, care de fapt sunt niște furtuni normale în timpul iernii.

De exemplu, sunt aceste cicloane care se formează în Oceanul Atlantic sau în zona Islandei și vin către Europa, dar primesc nume numai atunci când efectele lor pot să fie devastatoare. Și iată că această furtună a primit nume din partea țărilor care au fost lovite primele.

Periferia acestei furtuni – Sabine, ne afectează pe noi în aceste zile. Noi ne aflăm la sud, la periferia sudică a acestei furtuni. Este acest front care ne afectează, va intra și cu precipitații, nu numai cu vânt. Acum simțim doar efectele vântului”, a spus Simona Căpșună, meteorolog Digi 24.

Sabina aduce ploaie, lapoviţă şi ninsori în România

„Vor fi precipitații, ploi, lapoviță zilele următoare în vest nord, centru, ninsori viscolite la munte. În rest, spre București de exemplu, munții vor fi ca o barieră. În sudul și sud-estul țării vor fi averse trecătoare, nu vor aduce cantități mari de apă.

Temperaturile vor fi extrem de ridicate, inclusiv în Capitală. Marți 9 grade Celsius, iar în zilele următoare 10, 11 grade Celsius. Vreme caldă în sud și sud-est, dincolo de munți – vreme veritabilă de iarnă. Atenție pentru cei care vor merge la munte, va fi viscol puternic”, a mai spus meteorologul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×