Furtuna Dennis a ajuns în Islanda! Curenții de aer au atins peste 200 km/h. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 12:22
Furtuna Dennis a ajuns în Islanda! Curenții de aer au atins peste 200 km/h. Video
Furtuna Dennis a ajuns în Islanda! Curenții de aer au atins 200 km/h *foto: twitter NASA

Furtuna Dennis se apropie cu pași repezi de Insula Britanică. Până să ajungă însă să lovească Regatul Unit, furtuna a atins țărmul Islandei, iar imaginile surprinse de oameni au fost cât se poate de spectaculoase. Vântul care a lovit statul insular din nordul extrem al Europei a atins viteze de peste 200 de km/h, motiv pentru care islandezii de rând nu au putut să înainteze împotriva furtunii.

Furtuna Dennis a atins Islanda cu o viteză foarte mare

Ciclonul a lovit Islanda încă de vineri dimineața. Acesta are o presiune a aerului de 929 de milibari, echilivalentul unui uragan de categoria a patra. Furtuna a atins țara insulară cu condiții de viscol, precipitații mixte și chiar ploi torențiale.

În capitala Rejkjavik vântul a trecut de 100 de km/h, în timp ce la Aeroportul Internațional din Keflavik precipitații au atins 140 de km. De asemenea, în vestul Islandei vântul a atins 200 de km/h, arată washingtonpost.com.

Imaginile surprinse vineri de islandezi și publicate pe internet sunt spectaculoase. Astfel, brazii din Islanda aproape că au ajuns la vertical, stâlpii de iluminat tremură se mișcă de parcă ar fi fost cutremur, în timp ce valurile mării au lovit din plin țărmul.

Britanicii se pregătesc să fie loviți de furtuna Dennis

Scenariul din Islanda reprezintă o „avanpremieră” pentru Regatul Unit, întrucât autoritățile britanice așteaptă ca zilele următoare furtuna Dennis să atingă și insulele britanice.

Mai exact, potrivit accuweather, este posibil ca zone din vestul Insulei Britanice sau din sudul Irlandei să fie lovite de valuri care au o înălțime de 12-15 metri. De asemenea, vântul va ajunge la viteze de până la 100 km/h în acest weekend în Marea Britanie.

Printre orașele care ar putea fi lovite de furtună se numără și marile zone metropolitane precum Londra, Manchester sau Birmigham, dar și capitala Irlandei, Dublin.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×