Fratele luptătorului Cătălin Moroșanu a fost reținut de DIICOT într-un dosar de crimă organizată și evaziune fiscală

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/10/2018, 10:33
Fratele luptătorului Cătălin Moroșanu a fost reținut de DIICOT într-un dosar de crimă organizată și evaziune fiscală GALERIE FOTO
Cătălin și Claudiu Moroșanu

Claudiu Moroșanu, fratele celebrului luptător Cătălin Moroșanu, a fost recent reținut de cei de la DIICOT. Se pare că acesta este acuzat de crimă organizată și evaziune fiscală. Potrivit polițiștilor, fratele lui Cătălin Moroșanu ar fi fost implicat într-o rețea pentru evaziune și spălare de bani.

Această acțiune a adus un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro. La scurt timp, polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat percheziții în mai multe comune pentru a identifica mai multe persoane care sunt suspecte de evaziune fiscală, dar și de constituire de grup infracțional organizat.

Fratele lui Cătălin Moroșanu, reținut de DIICOT

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate au decis să efectueze percheziții în comunele Ciurea și Grajduri, comune unde cred aceștia că mai există suspecți pentru o posibilă constituire de grup infracțional organizat și pentru evaziune fiscală.

Cătălin și Claudiu Moroșanu
Cătălin și Claudiu Moroșanu

Vestea că fratele luptătorului a ajuns într-un dosar la DIICOT a venit ca o bombă, dat fiind faptul că acesta este și consilier județean ieșean, pe partea PNL. Claudiu Moroșanu a fost reținut pentru un timp de 24 de ore și este acuzat pentru că ar fi adus un prejudiciu în valoare de trei milioane de euro statului român.

Frații Moroșanu în emisiunea de aventură
Frații Moroșanu în emisiunea de aventură „Asia Express”, înainte ca fratele luptătorului să fie reținut de DIICOT

De asemenea, în dosarul pentru crimă organizată și evaziune fiscală mai este și soțul unei judecătoare, dar și un italian care este cunoscut pentru un lanț de magazine de bijuterii. Potrivit unor surse juridice, alte zeci de persoane din comunele Ciurea și Grajduri s-au găsit ca fiind implicate în dosar.Se pare că acestea au făcut evaziunile fiscate prin tranzacții fictive cu aur sau reale. Fratele lui Cătălin Moroșanu este acuzat de aceste fapte care au adus daune încă din anul 2012, și s-au extins până în momentul actual.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×