Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, eliberat condiționat. Magistrații au aprobat cererea sa, după doi ani de detenție

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/12/2019, 20:39
Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, eliberat condiționat. Magistrații au aprobat cererea sa, după doi ani de detenție
Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, eliberat condiționat. Sursa foto: adevarul.ro

Magistrații de la Judectoria Deva au aprobat luni propunerea de eliberare condiționată a fostului primar al orașului Deva, Mircia Muntean! Acesta a făcut doi ani de închisoare, dintr-un total de 6 ani, la cât a fost condamnat, după ce a condus un autoturism în timp ce se afla sub infuența băuturilor alcoolice, și a fost găsit vinovat și pentru abuz în serviciu, potrivit Agerpres.

Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, eliberat condiționat

Hotărârea instanţei poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare, se arată în minuta postată luni pe portalul instanţelor de judecată. Potrivit acesteia, după eliberare, Muntean va trebui să respecte mai multe măsuri de supraveghere.

Fostul edil va fi nevoit să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Hunedoara la termenele stabilite, să anunţe orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, dar și să comunice schimbarea locului de muncă şi controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, Muntean nu va putea părăsi teritoriul României. Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare, pedeapsă rezultată din două dosare penale. Astfel, în anul 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu într-un dosar care a avut ca obiect un schimb de terenuri.

Ulterior, Mircia Muntean a mai fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare în anul 2017 pentru că a condus un autoturism în stare de ebrietate şi a fost implicat într-un accident de circulaţie pe şoseaua de centură a municipiului Deva. Magistrații au contopit cele două pedepse şi a revocat beneficiul suspendării primit la primul dosar.

Mircia Muntean a fost închis în Penitenciarul Deva, unde a lucrat la biblioteca penitenciarului. Mircia Muntean a fost primar al municipiului Deva timp de patru mandate, în perioada 1996-2012. În anul 2012, Muntean a fost ales deputat, iar în anul 2016 a câştigat, din nou, Primăria Deva, pe care a condus-o până în 2017, când a fost condamnat.

Imaginile de la accidentul provocat de Mircia Muntean au făcut înconjurul României. Parlamentarul a provocat accidentul, a fost ajutat să coboare de la volan, apoi a fugit de la locul accidentului. Polițiștii l-au găsit ascuns în tufișuri. Era lovit la cap, plin de sânge, desculț și cu un cățel în brațe, dar a spus că nu el s-a aflat la volan!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×