Fostul ministru de Interne, Mihai Fifor, figurează în dosarul permiselor de port-armă de la Caraș-Severin

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 16:21
Fostul ministru de Interne, Mihai Fifor, figurează în dosarul permiselor de port-armă de la Caraș-Severin
Mihai Fifor apare în dosarul prefectului de Caraș Severin. Sursa foto: Facebook Mihai Fifor

Numele fostului ministru de Interne, Mihai Fifor, figurează în scandalul permiselor de port-armă de la Caraș-Severin, iar pe lângă acesta ar fi implicat și un deputat PSD, Ioan Mocioalcă.

Mihai Fifor apare în dosarul prefectului de Caraș, Matei Lupu

Contextul: prefectul de Caraș-Severin, Matei Lupu, este subiect unei mega-anchete DIICOT în care sunt vizați, de altfel, o serie de polițiști din județ. Aceștia sunt acuzați că au dat arme contra cost unor persoane fără să fie examinate potrivit legii.

Prefectul este cercetat acum de către procurori pentru abuz în serviciu pentru că a intervenit în favoarea unor persoane apropiate. Potrivit Digi 24, fostul ministru de Interne Mihai Fifor are și el habar de acest caz, la fel și deputatul Ioan Mocioalcă de la PSD.

Abuz în serviciu pe bandă rulantă în mandatul lui Fifor

Procurorii susțin că prefectul de Caraș a făcut presiuni asupra angajaților de la IPJ, secția Arme, explozibili și alte substanțe periculoase.

Una dintre persoanele care a folosit arma fără să fie pregătit cu adevărat, cum cere procedura, a ieșit la vânătoare și și-a împușcat fratele minor, din greșeală, în luna august a acestui an.

În dosarul instrumentat de DIICOT, social-democrații Fifor și Mocioalcă apar în niște stenograme. Numele celor doi grei din PSD a fost folosit de persoane din rețea pentru a câștiga credibilitate în respectivul grup infracțional.

Numele lui Fifor și Mocioalcă au fost folosite în special pentru a pune presiune pe conducerea IPJ Caraș Severin ca să treacă cu vedere neregulile de la Serviciul de Arme și muniții.

Perioada în care au avut loc toate aceste matrapazlâcuri la Caraș Severin a coincis cu cea în care social-democratul a condus Ministerul de Interne.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×