Florin Piersic, pensie modestă de la statul român. Marele actor mai primește și o indemnizație de merit de la UNITER

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
26/01/2020, 20:59
Florin Piersic, pensie modestă de la statul român. Marele actor mai primește și o indemnizație de merit de la UNITER
Ce pensie încasează actorul Florin Piersic de la statul român. Sursa foto: Hepta.ro

Marele actor român Florin Piersic a jucat în numeroase filme și piese de teatru, dar când s-a retras de pe scenă a început să primeasă de la statul român o pensie modestă. Actorul a avut o carieră strălucită primind de-a lungul vieții mai multe distincții și onoruri.

Ce pensie primește actorul Florin Piersic de la statul român

Florin Piersic împlinește mâine, 27 ianuarie 2020, venerabila vârstă de 84 de ani. Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați actori de pe scena teatrului românesc, dar se pare că statul român nu este de acord cu acest lucru dacă este să ne luăm după pensia pe care o încasează acesta încă din anul 2014.

Celebrul actor s-a retras de câțiva ani de pe scena teatrului românesc și s-a mutat într-o vilă cochetă din Cluj-Napoca. Florin Piersic primește de la statul român o pensie lunară de 2.000 de lei, dar mai încasează de la Unitatea Teatrală din România (UNITER) o indemnizație în valoare de 2.700 de lei.

Florin Piersic declarație de avere. Actorul deține mai multe imobile

Îndrăgitul actor nu se poate mândri cu un venit fabulos, însă are în proprietate mai multe locuințe. Pe lângă casa micuță și cochetă în care locuiește la ora actuală, Florin Piersic mai deține un imobil tot în Cluj-Napoca, precum și o casă de vacanță în același județ.

De asemenea, marele actor mai are pe numele său și o vilă în București, așadar s-ar putea spune că și-a asigurat bătrânețea. În plus, Piersic se mai mândrește și cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a primit în anul 1967 „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. 

Artistul a fost decorat în urmă cu 18 ani (în 2002) și cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”. 

În ce filme a jucat celebrul actor Florin Piersic

Florin Piersic are în palmares zeci de filme în care a jucat câștigând de-a lungul anilor simpatia și admirația publicului. Oamenii îl adoră pe actor nu doar pentru cariera sa impresionantă, dar și pentru felul său de a vorbi și de a privi lucrurile.

Vedeta a jucat în filme precum: ”Ciulinii Bărăganului” (1957), ”Răscoala” (1965), ”Columna” (1968), ”Mihai Viteazul” (1971), ”Pintea” (1976), ”Drumul oaselor” (1980), ”Trandafirul galben” (1982), ”Totul se plătește” (1987) sau ”Eminescu versus Eminem” (2005).

Îndrăgitul actor clujean a jucat dramă, comedie, tragedie, figuri istorice și haiduci. Pe lângă cariera cinematografică Florin Piersic a mai cochetat cu radio și televiziunea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×