Florin Iordache, criticat după modificările aduse Codului Penal: ”Articole în favoarea infractorilor”

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
04/12/2018, 20:01
Florin Iordache, criticat după modificările aduse Codului Penal: ”Articole în favoarea infractorilor”
Florin Iordache este criticat după modificările aduse Codului Penal

Deputatul USR, Stelian Ion, a criticat modificările care au fost aduse Codului Penal de către Comisia specială pe legile justiţiei, condusă de către Florin Iordache. Acesta ameninţă că va sesiza CCR, după ce deputtatul PSD a adoptat modificările aduse Codului şi peste două săptămâni ar putea intra deja în vigoare, dacă va primi votul final de la Camera Deputaţilor.

“Suntem nemulţumiţi de ceea ce a ieşit din comisie, având un suport atât de important, şi anume decizia CCR, este inadmisibil să generăm alte dispoziţii neconstituţionale şi ele. Vom ataca la CCR aceste dispoziţii pentru că am identificat cel puţin 5 articole care încalcă, din punctul nostru de vedere, decizia CCR.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Florin Iordache, criticat după modificările aduse Codului Penal

Este foarte grav, inadmisibil că nimeni nu-şi asumă răspunderea din aceşti corifei ai justiţiei din partea puterii actuale, nici domnul Iordache, nici domnul Tudorel Toader. Nimeni nu-şi dă demisia şi spun că totul este în acord cu CCR. Sunt numai articole în favoarea infractorilor, niciun articol în favoarea victimelor infracţiunilor şi acest lucru trebuie să dea tuturor de gândit.

Sunt unele reglementări referitoare la probatorii, îngreunarea probatoriilor. Spre exemplu, s-a vorbit de situaţia în care organul judiciar găseşte la percheziţie alte obiecte decât cele pentru care s-a dat mandat, acele obiecte nu pot fi folosite ca probă şi trebuie să fie ignorate de către organul judiciar. E în profund dezacord cu chiar ceea ce a spus CCR. Şi se pare şocant să vedem că, în ciuda acestor evidenţe, puterea actuală ignoră aceste lucruri. (…)”

Stelian Ion, deputatul USR, care îl atacă pe Florin Iordache, în timpul unui discrus
Stelian Ion, deputatul USR, care îl atacă pe Florin Iordache

„Un alt exemplu este dreptul avocatului de a studia dosarul într-un anumit termen, în trei zile sau în 6 ore – în cazul măsurilor preventive – este legat de un termen care începe să curgă de la un moment neclar, nu este bine definit. Sunt situaţii referitoare la nulităţi, încă şase motive noi de anulare absolută care vor conduce la anularea probelor şi vor conduce la achitări, în condiţiile în care aceste chestiuni legate de nulităţi sunt foarte importante şi sunt de esenţă a procesului penal”, a declarat Stelian Ion, cel care l-a atacat pe Florin Iordache.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×