Florin Cîțu, atacat pe tema creșterii monedei euro. ”Verificați factura de la telefonul mobil”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 08:41
Florin Cîțu, atacat pe tema creșterii monedei euro. ”Verificați factura de la telefonul mobil”
Florin Cîțu, atacat de PSD pe tema creșterii monedei euro. Sursa foto: hepta.ro

Moneda euro a atins joi un nou maxim istoric, iar ministrul demis al Finanțelor, Florin Cîțu, ne-a cerut să fim liniștiți, deorece toate monedele din zonă s-au depreciat.

Florin Cîțu, atacat de PSD pe tema creșterii monedei euro

Leul s-a depreciat joi cu 0,45 bani (0,09%) faţă de euro, moneda europeană atingând un nou maxim istoric, iar cursul valutar stabilit de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4,7834 lei/euro.

Senatorul PSD Radu Oprea se pare că nu este deloc liniștit, după declarațiile lui Florin Cîțu. Social-democratul a postat un mesaj virulent pe Facebook, unde a acuzat direct Partidul Național Liberal pentru creșterea monedei unice.

”Costul crizei politice generată de PNL o suportăm cu toții”

„Cursul BNR de astazi pentru eur/leu este la maximul istoric se 4,7834. In creștere cu 0,0045 lei. Astăzi, ministrul demis al finanțelor publice, Florin Cîțu, ne spune să fim liniștiți. Leul s-a depreciat la maximul istoric de 4,7973 in raport cu euro.

Costul crizei politice generată de PNL o suportăm cu toții. Dacă nu mă credeți verificați factura de la telefonul mobil. Contractul este consolidat în EURO”, a scris Radu Oprea pe Facebook.

Ministrul Finanțelor a declarat că toate monedele din regiune au scăzut în fața euro, din cauza unor mișcări de fluxuri internaționale. Florin Cîțu a spus că dobânzile vor continua să scadă.

„Deprecierea uşoară a leului astăzi (joi, n.r.) este corelată cu deprecierile din regiune. Zlotul, forintul se depreciază pentru că sunt câteva mişcări de fluxuri internaţionale.

Doar trompetele PSD-iste văd altceva. Fiţi fără grijă. Dobânzile vor continua să scadă şi încrederea investitorilor va continua să crească în guvernarea PNL.

Cu cât avem anticipate mai repede cu atât mai repede vom putea reveni la scăderi de preţuri şi dobânzi aproape de zero”, a scris ministrul joi seara pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×