Florin Cîțu, acuze dure la adresa fostei guvernări! „PSD a adăugat la datoria publică 75 de MILIARDE de lei, în ultimii 3 ani”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 11:00
Florin Cîțu, acuze dure la adresa fostei guvernări! „PSD a adăugat la datoria publică 75 de MILIARDE de lei, în ultimii 3 ani” GALERIE FOTO
Florin Citu, ministrul Finantelor spune că PSD a îndatorat excesiv țara. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Florin Cîțu a lansat mai multe acuze dure la adresa fostei guvernări! Actualul ministru al Finanțelor Publice a postat un nou mesaj pe Facebook despre ”ce a însemnat guvernarea toxică PSD”, amintind și de creşterea dobânzilor, cea mai mare inflaţie şi cel mai mare deficit bugetar din UE.

Florin Cîțu, acuze dure la adresa fostei guvernări!

Mai mult de atât, Cîţu susține că ”risipa şi furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei în aceşti trei ani”, iar 65 de miliarde trebuie achitate de guvernarea 2020 – 2024.

Ministrul Finanțelor nu s-a oprit aici și a transmis că vrea ca foştii premieri PSD şi cei care s-au ocupat de sectorul pe care el îl gestionează acum să fie audiaţi de comisiile Parlamentului.

„PSD a adăugat la datoria publică 75 de MILIARDE de lei, în ultimii 3 ani”

”Să nu uităm ce a însemnat guvernarea toxică PSD: creşterea dobânzilor de la 0.8% la peste 5%. Asta în timp ce în restul Europei dobânzile scădea. Trecerea de la deflaţie la CEA MAI MARE rată a inflaţiei din UE, cel mai mare deficit bugetar din UE.

În UE sunt astăzi 12 ţări cu surplus bugetar printre care şi Grecia. Creşterea deficitului comercial. Importam mai mult decât exportam. Creşterea defictiului de cont curent. Risipa şi furtul din banul public făcut de PSD a ADĂUGAT la datoria publică 75 de miliarde lei în aceşti trei ani”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Acesta consideră că ”partea proastă este că 65 de miliarde lei TREBUIE plătiţi de guvernarea 2020-2024”. ”Mai simplu TOŢI indicatorii macro care sunt folosiţi pentru a testa sănătatea unei economii s-au înrăutăţit. TOŢI.

Aceştia sunt şi indicatorii care sunt luaţi în calcul atunci când se analizează oportunitatea trecerii la moneda euro. Guvernarea PSD a ÎNDEPĂRTAT Romania de acest obiectiv. Este evident că PSD a avut intenţia să duca Romania cât mai departe de UE şi zona euro”, a mai scris Cîţu.

Pentru Florin Cîțu actuala guvernare este un exemplu de reușită. ”Ce am făcut noi, PNL, în trei luni de guvernare: dobânzile scad; moneda naţională este stabilă; preţurile stabile, investitorii au încredere în noi.

Am plătit facturi către sectorul privat pe are PSD nu le plătise de ani buni. Statul trebuie să fie un partener corect cu sectorul privat daca doreşte să aibă în partea cealaltă un partener corect.

Am redus deficitul bugetar şi implicit reducem deficitul de cont curent. Începem proiectele de infrastructura rutiera majore, reformam aparatul administrativ”, a mai scrist ministrul Finanţelor.

”Eliminăm risipa si furtul din banul public. Doar o economie sănătoasă, fară dezechilibre, poate livra BUNĂSTARE pentru TOŢI românii. Acum am tabloul complet al dezastrului lăsat în urma de guvernarea PSD. Am luat o decizie.

Următoarele persoane TREBUIE chemate în faţa comisiilor reunite ale Parlamentului pentru a explica situaţia economică în care ne aflăm astăzi: Sorin Grindeanu, Viorel Ştefan, Mihai Tudose, Ionuţ Misa, Viorica Dancilă şi Eugen Teodorovici. Românii trebuie să ştie cu nume şi prenume cine a distrus economia în ultimii trei ani”, a încheiat Cîțu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×