Fiul lui Ștefan Bănică Jr., despre relația cu tatăl său: ”Am suferit”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 08:33
Fiul lui Ștefan Bănică Jr., despre relația cu tatăl său: ”Am suferit”
Radu, fiul lui Ștefan Bănică Jr., a povestit despre relația pe care o are cu tatăl său, dar și despre pasiunea sa, actoria. Sursa foto: okmagazine.ro

Radu, fiul celebrului actor și muzician Ștefan Bănică Jr., a decis să vorbescă deschis despre relația pe care o are cu părintele său. Totodată, băiatul de 16 ani a mărturisit cum și-a descoperit pasiunea pentru actorie și a vorbit despre proiectele pe care le are în desfășurare.

Care este meseria pe care a ales-o fiul lui Ștefan Bănică Jr.

Este deja o tradiție ca în familia Bănică bărbații să lucreze în lumea teatrului și a cinematografiei. Și pentru că așchia nu sare departe de trunchi, aceeași meserie vrea să o urmeze și Radu, fiul cel mare al muzicianului Ștefan Bănică Jr. Radu a vorbit despre avantajele și dezavantajele pe care le are datorită numelui său, dar și cum și-a câștigat primul rol într-o piesă de teatru. Băiatul a declarat că a suferit foarte mult după ce a dat un casting chiar pentru tatăl său, dar a fost trimis acasă după ore bune de repetiții.

Radu Ștefan Bănică a povestit că a știut de mic ce meserie vrea să urmeze, dar a ținut secretul bine ascuns până în clasa a IV-a. Din clasa a VI-a fiul muzicianului ia lecții de actorie la școala actriței Delia Nartea, lTeatrul de Comedie. Chiar tatăl său l-a înscris la acest curs pentru dezvoltare personală. Tânărul a povestit și când a aflat tatăl său despre pasiunea sa, dar și cum a reacționat. „În clasa a IX-a, la începutul liceului. Nu a fost o discuție de genul: Să stăm jos, am să îți spun ceva între patru ochi! I-am spus pur și simplu: Eu asta vreau să urmez. El nu a fost convins de la bun început, nici acum nu cred că e convins. Dar nu aș renunța pentru nimic în lume la această meserie”, a declarat fiul lui Ștefan Bănică Jr. pentru libertatea.ro.

Radu a suferit pentru că nu a fost ales la un casting al tatălui său

Radu, fiul celebrului actor, a povestit un episod în care a dat un casting pentru unul dintre spectacolele tatălui său, dar după ce a petrecut ore bune la repetiții a fost trimis acasă. Tânărul a mărturisit că a suferit enorm, dar ulterior situația a fost remediată.

„În 2012 am avut ocazia să am un moment cu tata la Sala Palatului, în concertele lui de Crăciun. Am dat atunci un casting, alături de alți copii, și nu m-a luat de la început. M-a trimis acasă după ore întregi de repetiții. Am suferit, îți dai seama! După aceea, până la urmă, m-a chemat. Erau vreo 5 concerte atunci și mi-a spus: Bine, în primul concert o să fii tu, pentru că ai muncit și meriți, însă, în celelalte spectacole, va fi celălalt băiat, care e mai potrivit pentru momentul respectiv! Și primul concert l-am făcut eu, a fost minunat. La al doilea concert a fost celălalt băiat, apoi, pentru că am dovedit că puteam să mă descurc mai bine decât celălalt, tata m-a luat pe mine pentru celelalte 3 concerte, câte mai rămăseseră”, a mai spus fiul artistului.

„Totul în grădină este prima piesă în care joc la un teatru public, pe un contract, prima piesă adevărată. Pentru mine este lucru foarte mare. În rest, joc la cursurile de la Comedie, la școala Deliei Nartea, avem spectacole în fiecare an, intrarea este liberă. Dacă e să o luăm așa, de acolo am eu o experiență cu scena, dar, în rest, spectacole pe bilete nu am mai avut”, a adăugat Radu, băiatul lui Ștefan Bănciă Jr.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×