Fiul autorului romanului „Stăpânul Inelelor” a murit. Christopher Tolkien avea 95 de ani

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 08:40
Fiul autorului romanului „Stăpânul Inelelor” a murit. Christopher Tolkien avea 95 de ani
Christopher Tolkien, fiul cel mic al autorului englez Tolkien, a murit la vârsta de 95 de ani. Sursa foto: Facebook.com

Christopher Tolkien, fiul autorului J. R. R. Tolkien cel care a scris romanele „Stăpânul Inelelor” și „Hobbitul”, a murit la vârsta de 95 de ani. Anunțul trecerii în neființă a fost făcut de Fundația Tolkien care a ținut să transmită condoleanțe familiei.

Editorul și fiul scriitorului englez J. R. R. Tolkien, Christopher Tolkien, a încetat din viață

Christopher Tolkien s-a remarcat ca fiind băiatul renumitului scriitor englez J. R. R. Tolkien, autorul romanelor „Stăpânul Inelelor” și „Hobbitul”. După moartea autorului, Christopher a devenit principalul editor al lucrărilor tatălui său publicate postum.

Fiul celebrului scriitor a încetat din viață la vârsta de 95 de ani. Vestea tristă a fost făcută de Fundația Tolkien care nu a dat detalii despre circumstanțele în care Christopher Tolkien și-a pierdut viața. Totodată, instituția a transmis condoleanțe familiei acestuia, conform cotidianului The Guardian.

Christopher Tolkien a decedat la vârsta de 95 de ani. Fundaţia Tolkien transmite cele mai sincere condoleanţe lui Baillie, Simon, Adam, Rachel şi întregii familii Tolkien”, se arată într-un comunicat al asociaţiei Tolkien.

Christopher Tolkien, fiul cel mic al scriitorului englez, editor

Christopher Tolkien este cel de-al treilea copil al scriitorului de origine engleză J. R. R. Tolkien. Fiul cel mai mic al autorului romanelor fantastice s-a ocupat în timpul vieții sale de operele renumitului său tată. Christopher a editat multe dintre operele lui Tolkien care au fost publicate după moartea scriitorului.

Băiatul cel mic al scriitorului a publicat după moartea tatălui său notițe și manuscrise nepublicate. „Silmarillion” este una dintre operele care a apărut după moartea autorului englez care a survenit la vârsta de 81 de ani din cauza unei pneumonii.

Pe numele său adevărat, John Ronald Reuel Tolkien, scriitorul a cochetat de-a lungul vieții și cu poezia, filozofia și predatul. Autorul englez a fost profesor de anglo-saxonă la Universitatea Oxford (1925 – 1945), cât și profesor de limbă și literatură engleză (1945 – 1959).

Lucruri mai puțin știute despre fanii seriei „Stăpânul Inelelor”:

  1. Scriitorul J.R.R. Tolkien și-a dorit să scrie toate cărțile în limba elfilor
  2.  Ideea cărților a venit în timp ce autorul examina o lucrare și a scris pe margine cuvântul „hobbit” acolo unde studentul nu completase subiectele
  3. Christopher Tolkien, fiul scriitorului englez, nu a fost fan al filmelor lui Peter Jackson
  • 95 de ani avea fiul scriitorului englez J.R.R. Tolkien
  •  ‎29 iulie 1954 data primei apariții a cărții „Stăpânul Inelelor”

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×