A murit Mihai Giugariu, scriitor și magistrat! Înmormântarea va avea loc joi, în București

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
02/10/2019, 18:31
A murit Mihai Giugariu, scriitor și magistrat! Înmormântarea va avea loc joi, în București
Scriitorul și magistratul Mihai Giugariu a încetat din viață la vârsta de 90 de ani. Sursa foto: Facebook.com

Mihai Giugariu este un scriitor și magistrat român care s-a născut în Chișinău. Scriitorul a încetat din viață la vârsta de 90 de ani și urmează să fie condus pe ultimul drum, joi, în data de 3 octombrie. Scriitorul va fi înmormântat la Cimitirul Iancu Nou-Bălăneanu din București. 

Cine a fost scriitorul Mihai Giugariu

Scriitorul și magistratul Mihai Giugariu, originar din Republica Moldova s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Momentan nu au fost dezvăluite cauzele care au dus la decesul scriitorului român. Trupul neînsuflețit a fost depus la capelă, iar mâine, 3 octombrie, romancierul urmează să fie condus pe ultimul drum. Mihai Giugariu va fi înmormântat la ora 13:00 la Cimitirul Iancu Nou-Bălăneanu din București.

Mihai Giugariu s-a născut pe 25 septembrie 1929 în Republica Moldova din părinți români și a crescut într-un internat de liceu militar, aspetic politic, dar instituția nu era păzită de paznici și nici nu existau uși interzise. Scriitorul s-a mutat în București în momentul în care a venit la facultate și a studiat Dreptul. După încheierea studiilor universitare Mihai Giugariu a lucrat ca judecător în mai multe instituții. În anul 1997 Giugariu avea să devină magistrat la Curtea Supremă de Justiție.

Scriitorul avea 90 de ani
Mihai Giugariu va fi înmormântat la Cimitirul Iancu Nou-Bălăneanu din București, joi, 3 octombrie, ora 13:00. Sursa foto: basilica.ro

Care au fost cărțile scrise de Mihai Giugariu

Mihai Giugariu a debutat destul de târziu ca scriitor. Prima sa scriere a fost o mică povestioară care a văzut lumina tiparului în anul 1966. Este vorba de „Săptămâna are șase zile”. Printre operele scrise de Giugariu se numără „Condotierul” (1970), „Magdalena” (1975), „O vacanță atât de lungă” (1978), „Mesagerul” (1983), dar și povestiri precum „Iubiri rele” (1973) și „Cina cu langustine” (1987).

La scurt timp după revoluție scriitorul a publicat romanul „Destine” (1990) care a apărut la editura Cartea Românească. Romanul a fost reeditat patru ani mai târziu și a fost distins cu premiul pentru proză al Academiei Române. Cea mai recentă scriere a sa este „Psalmii călătorilor” și a apărut în anul 2018.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×