Finala Eurovision România 2019. Cine face parte din juriul internațional

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/02/2019, 13:34
Finala Eurovision România 2019. Cine face parte din juriul internațional GALERIE FOTO
Eurovision România 2019. Cine face parte din juriu?

Finala Eurovision România 2019 a venit! Reprezentanții TVR au anunțat juriul internațional care va evalua momentele, dar și ordinea participanților în concurs. 12 finaliști se luptă pentru a reprezenta România la concursul muzical care va avea finalitatea în luna mai, la Tel Aviv.

Gazdele spectacolului de duminică, 17 februarie, sunt: Aurelian Temișan, Ilianca Avram și Alina Ionescu, fostă concurentă la Bravo, ai stil. În ultima etapă a Selecției Naționale, punctajele se vor face prin televot, urmând ponderea punctajului acordat de jurații internaționali. Publicul își va putea vota preferatul prin SMS cu numărul favoritului din concurs, la numărul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus).

Finala Eurovision România 2019: Juriul internațional pentru marea finală

Juriul internațional al Selecției Naționale Eurovision 2019 este format din cei mai profesioniști oameni ai domeniului. 12 piese au rămas în cursa pentru titlul care va reprezenta România la râvnitul concurs. Câștigătorul va fi ales de: Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, câștigătoarea ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri consacrați în fenomenul ESC, Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production și artistul moldovean Alex Calancea.

Eurovision România 2019. Cine sunt jurații din marea finală?
Eurovision România 2019. Cine sunt jurații din marea finală?

Ordinea participanților în concurs:

1. „Renegades“ – Linda Teodosiu
2. „Right now“ – Olivier Kaye
3. „Dear father“ – Laura Bretan
4. „Skyscraper“ – Teodora Dinu
5. „We Are The Ones“ – Claudiu Mirea
6. „Your journey“ – Aldo Blaga
7. „On a Sunday“ – Ester Peony
8. „Daina“ – Letitia Moisescu & Sensibil Balkan
9. „Army Of Love” – Bella Santiago
10. „Destin“ – Trooper
11. „Without You (Sin Ti)“ – Dya & Lucian Colareza
12. „Underground“ – Mirela Vaida

Finala Selecției Naționale Eurovision 2019 va avea loc azi, duminică, la Sala Polivalentă din București. TVR 1 va transmite în direct și în exclusivitate, alături de TVRi, TVR HD și online, pe TVR+, de la ora 20.30. Semifinalele vor avea loc pe 14 și 16 mari, iar finala va fi pe 18, în aceeași lună. La ediția cu numărul 64 a Eurovision 2019 s-au mai înscris alte 41 de țări. După câteva participări la Selecția Națională, iată-mă din nou în mijlocul concursului Eurovision, de această dată din postura de prezentator. Îmi lipsea din palmares această calitate și vreau să văd cum se simt emoțiile artiștilor, nefiind implicat în competiție. Le țin pumnii tuturor, fie ca cel mai bun să ne reprezinte și, de ce nu, să ne aducă trofeul Eurovision, a declarat Aurelian Temișan, una din gazdele Eurovision de anul acesta, despre cunoscutul concurs.

Ilinca Avram și Aurelian Temișan la Eurovision România 2019
Ilinca Avram și Aurelian Temișan la Eurovision România 2019

„Sunt fericită și onorată că am primit această propunere. Eurovision este unul din cele mai cunoscute concursuri din lume și este o mare provocare să fiu parte la acest eveniment de excepție. Mă bucur să revin în atenția publicului din România alături de Aurelian Temișan, după ce am făcut o echipa bună pe scena Cerbul de Aur de la Brașov”, a spus și Ilinca Avram. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×