Filmul Parasite, lăudat de CTP: ”A doua oară mi s-a părut mai bun”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 08:49
Filmul Parasite, lăudat de CTP: ”A doua oară mi s-a părut mai bun”
Cristian Tudor Popescu a rămas plăcut impresionat de filmul „Parasite”, dar la o doua vizionare. Sursa foto: Hepta.ro

Cristian Tudor Popescu nu a trecut cu vederea decernarea premiilor Oscar de duminică, de la Los Angeles. Jurnalistul a fost atras de filmul sud-coreean „Parasite”,  în regia lui Bong Joon Ho, care a luat Oscarul pentru cea mai bună producție.

Jurnalistul și criticul de film CTP, impresionat de Parasite, la o doua vizionare

CTP nu este doar jurnalist, ci și critic de film motiv pentru care mărturisește că trebuie să vadă de două ori un film pentru a-și da cu părerea. Așa s-a întâmplat și cu filmul sud-coreean „Parasite” despre care mărturisește că prima oară i s-a părut slab, iar abia la a doua vizionare i-a descoperit calitățile.

„Eu când trebuie să vorbesc despre niște filme, am acest obicei, bun sau prost, în calitate de critic de film, văd a doua oară filmul respectiv. Este, după părerea mea, datoria oricărui critic, înainte de a se pronunța, să vadă filmul de două ori.

Rar mi se întâmplă ca un film care mi s-a părut slab sau mediu să mi se pară bun și foarte bun după aceea. Invers da, se întâmplă destul de des. O excepție de felul ăsta este „Parasite”, al lui Bong Joon Ho. A doua oară mi s-a părut mai bun decât prima dată”, a spus jurnalistul, relatează republica.ro.

CTP, dezamăgit de finalul filmului Parasite

În ciuda faptului că filmul sud-coreean regizat de Bong Joon Ho a luat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj, Cristian Tudor Popescu a povestit că prima oară l-a dezamăgit complet finalul. Criticul de film a observat abia a doua oară finalul violent în stilul Quentin Tarantino.

„Problema mea după ce l-am văzut prima dată era că mi se părea foarte bună partea întâi, dar că m-a dezamăgit finalul. Văzându-l a doua oară, am sesizat ecartul necesar acolo, e foarte mic, dar există.

Există o distanțare față de ce se întâmplă în acel final extrem de violent, un final am putea spune tarantino-esc. Cu înjunghieri, sânge pe pereți. Un final gore… Însă există acolo o distanță a regizorului față de ce se întâmplă pe ecran”, a mai adăugat Cristian Tudor Popescu, potrivit sursei menționate.

Jurnalistul este de părere că este foarte importantă starea pe care o avem atunci când vizionăm un film. CTP a mai precizat că prima oară când a văzut „Parasite” nu se simțea tocmai bine, acesta fiind și motivul pentru care nu a putut recepționa mesajele transmise de regizor.

„Nu e așa, cuțitul ăla e ca să râdem. E o cheie ludică, ironică, pe care n-am văzut-o prima dată. Depinde când vezi un film de starea în care te afli. Prima dată mă simțeam foarte rău din punct de vedere fizic.

Și când mă simt foarte rău îmi scade capacitatea de a recepționa un film”, a încheiat jurnalistul și criticul de film Cristian Tudor Popescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×