Premiile Oscar 2020, lista completă a câştigătorilor. Surpriză mare la cel mai bun film şi cel mai bun regizor

daniel s   
în Stiri mondene
10/02/2020, 07:48
Premiile Oscar 2020, lista completă a câştigătorilor. Surpriză mare la cel mai bun film şi cel mai bun regizor
Regizorl Bong Joon-ho la premiile Oscar 2020. Sursa foto: digi24.ro

Gala cu numărul 92 a premiilor Oscar, care s-a terminat duminică noapte la Los Angeles, a adus surprize mari. „Parasite„, film sud-coreean, a câştigat categoria de cel mai bun film, precum şi categoria cel mai bun film într-o limbă străină. De asemenea, regizorul filmului, Bong Joon-ho, a luat OSCAR 2020 pentru regie, bătând nume mari ale cinematografie. Premiul Oscar 2020 pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost câştigat de Renée Zellweger.

Premiile Oscar 2020, lista completă a câştigătorilor. „Parasite” a câştigat Oscar pentru  cel mai bun film

Filmul sud-coreean „Parasite” a câştigat premiul Oscar 2020 pentru cel mai bun film, regizorul Bong Joon-ho obţinând cu pelicula şi premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Joaquin Phoenix, Renée Zellweger, Brad Pitt și Laura Dern, au câştigat premiile Oscar 2020 pentru cei mai buni actori.

Renée Zellweger a câştigat premiul Oscar 2020 pentru cea mai bună actriţă în rol principal. La această categorie mai fuseseră nominalizate actriţele Scarlett Johansson – Marriage Story, Charlize Theron – Bombshell, Cynthia Erivo – Harriet şi Saoirse Ronan – Little Women. Actriţa Renée Zellweger este acum ce-a de-a şaptea actriţă care a câştigat Oscarul atât pentru rol principal, anul acesta, precum şi Oscar pentru rol secundar, premiu adjudecat pentru pelicula „Cold Mountain”, în anul 2004. Performanţa a mai fost obţinută de Cate Blanchett, cu rol Oscar pentru rol principal în „Blue Jasmine” în 2014 şi Oscar pentru rol secundar pentru rolul din „The Aviator” în anul 2005.

Joaquin Phoenix, Oscar pentru cel mai bun bun actor în rol principal

Premiul Oscar 2020 pentru cel mai bun actor în rol principal a fost cîştigat de Joaquin Phoenix pentru rolul din filmul „Joker”, Pentru această categorie fuseseră nominalizaţi şi Jonathan Pryce – The Two Popes, Leonardo DiCaprio – Once Upon a Time… in Hollywood, Antonio Banderas – Pain and Glory şi Adam Driver – Marriage Story.

Joaquin Phoenix a interpretat un rol negativ Joker. Rolul i-a adus un Oscar şi regretatului actor Heath Ledger. Acesta a primit premiul post mortem, pentru rolul din pelicula „The Dark Knigt”.

Regizorul sud-coreean Bong Joon-ho a învins nume grele din cinematografia americană. Pentru Oscarul 2020 pentru cel mai bun regizor au mai fost nominalizaţi Joker – Todd Phillips,  The Irishman – Martin Scorsese, Once Upon a Time… in Hollywood – Quentin Tarantino şi 1917 – Sam Mendes. Astfel Bong Joon-ho devine primul sud-coreean din istorie care a câştigat un Oscar pentru regie.

Alături de filmul „Parasite”, câştigătorul Oscar 2020 pentru cel mai bun film într-o limbă străină, au mai concurat filmele Honeyland – Macedonia, Corpus Christi – Polonia, Pain and Glory – Spania, Les Miserables – Franța. De asemenea, Filmul „Parasite” a câştigat în 2019 trofeul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes.

Credeam că e gata pentru azi și eram pregătit să mă relaxez”, a spus Bong Joon-ho. „Când eram la școală mereu studiam filmele lui Martin Scorsese. Simplul fapt că am fost nominalizat a fost o mare onoare. Nu mi-am imaginat vreodată că am să câștig”, a spus regizorul sud-coreean vrând să aducă un omagiul regizorului Martin Scorsese, ridicându-se în picioare şi aplaudându-l pe acesta.

Filmul Joker a câştigat premiul şi pentru cea mai bună coloană sonoră, Oscarul mergând la compozitoarea Hildur Guonadottir. Statueta i-a revenit compozitoarei Hildur Guðnadóttir. De asemenea, Elton John şi Bernie Taupin au câştigat Oscarul pentru cel mai bun cântec.

Cuplul de artiști au compus I’m Gonna Love Me Again pentru filmul „Rocketman”, un film despre Elton John. Celelate melodii nominalizate pentru Oscar au fost: I’m Standing With You – Breakthrough (Diane Warren), Into the Unknown – Frozen 2 (Kristen Anderson-Lopez & Robert Lopez), Stand Up – Harriet (Joshuah Brian Campbell & Cynthia Erivo) şi I Can’t Let You Throw Yourself Away – Toy Story 4 (Randy Newman).

Oscarul pentrul cel mai bun machiaj şi coafură a fost câştigat de „Bombshell”.  Kazu Hiro, Anne Morgan și Vivian Baker sunt câștigătorii Oscarului acestei categorii.

„Bombshell” are ca temă o hărțuire sexuală la canalul Fox News, iar Charlize Theron și Nicole Kidman au părut, datorită machiajului și coafurii, foarte veridice în rolurile lor de prezentatoare-vedetă. La această categorie, celelalte nominalizări au fost: Judy – Jeremy Woodhead, 1917 – Naomi Donne, Tristan Versluis & Rebecca Cole, Maleficent: Mistress of Evil – Paul Gooch, Arjen Tuiten & David White şi Joker – Nicki Ledermann & Kay Georgiou.

Guillaume Rocheron, Dominic Tuohy şi Greg Butler au câştigat premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale din filmul „1917”.  La cele mai bune efecte vizuale mai fuseseră nominalizaţi The Irishman – Pablo Helman, Leandro Estebecorena, Nelson Sepulveda-Fauser & Stephane Grabli, The Lion King – Robert Legato, Adam Valdez, Andrew R Jones & Elliot Newman, Star Wars: The Rise of Skywalker – Roger Guyett, Neal Scanlan, Patrick Tubach & Dominic Tuohy şi Avengers: Endgame – Dan DeLeeuw, Russell Earl, Matt Aitken & Dan Sudick.

Brad Pitt, Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar (Once Upon a Time … in Hollywood)

Brad Pitt a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar din filmul „Once Upon a Time … in Hollywood”. Brad Pitt mai este posesorul unui premiu Oscar, nu pentru interpretare, ci ca producător al filmului „12 ani de sclavie” din 2014. Prima nominalizare a lui Brad Pitt a fost în anul 1996 pentru rolul făcut în filmul 12 „Monkeys”.

Prima sa nominalizare la Oscar a fost în 1996, pentru rolul din „12 Monkeys”. Imediat după anunțul căa câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, acesta s-a îmbrățisat cu Leonardo DiCaprio, colegul său de platou în filmul lui Tarantino. Leonard DiCaprio a avut o nominalizare pentru cel mai bun actor în rol principal.

E incredibil, cu adevărat incredibil. Mi-au spus că am la dispoziție 45 de secunde, e mai mult decât Senatul i-a acordat săptămâna astea lui John Bolton. Poate face Quentin un film despre asta (procesul de impeachment al președintelui Trump – n.r.). În cele din urmă, adulții fac ce e corect”, a spus Brad Pitt. ”

Laura Dern a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţp în rolul secundar din „Marriage Story”. La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Scarlett Johansson – Jojo Rabbit, Margot Robbie – Bombshell, Kathy Bates – Richard Jewell şi Florence Pugh – Little Women. Laura Dern, cu rolul unei avocate divorţate într-o producţie Netflix, a mulţumit părinţilor săi la înmânarea statuii Oscar. Dianne Ladd, mama actriţei a fost şi ea nominalizată la rândul ei de trei ori la această categorie.

Michelle şi Barack Obama au câştigat Osacul pentru cel mai bun film documentar-„American Factory”. Cei doi nu au fost prezenţi în sală, astfel că staueta Oscar i-a fost oferită regizoarei Julia Reiche. „Felicitări Juliei și lui Steven, regizorii din spatele American Factory, pentru că au spus o poveste atât de complexă și de emoționantă despre fiecare consecință pe care o are asupra oamenilor o schimbare economică importantă. Mă bucur să văd că doi oameni talentați și extraordinari de buni iau acasă Oscarul acordat primei producții a Higher Ground„, a reacţionat Barack Obama pe Twitter.

„Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de scurt metraj. De asemenea, „Once Upon a Time… in Hollywood”, a mai câştigat un premiu Oscar după cel obținut de Brad Pitt. Barbara Ling și Nancy Haigh au câştigat marele premiu pentru decoruri. Oscarul pentru costume a fost câştigat de Jacqueline Durran, apreciate fiindu-i costumele din filmul „Little Women”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×