Filmul momentului în România: pelicula Alita: Battle Angel umple cinematografele. TRAILER VIDEO

Bogdan Solomon   
în Filme
18/02/2019, 19:00
Filmul momentului în România: pelicula Alita: Battle Angel umple cinematografele. TRAILER VIDEO
Alita: Battle Angel, filmul momentului în cinamatografe

Filmul momentului în România: pelicula Alita: Battle Angel umple cinematografele din toată țara. Lansat în weekend-ul trecut, lungmetrajul de acțiune și aventură a făcut senzație în sălile de cinema. Mii de cinefili din toată țara s-au înghesuit în cinematografe pentru a urmări aventurile uimitoare ale războinicei Alita.

Alita : Battle Angel nu este un film oarecare. Din contră, pelicula este încărcată de semnificații aparte, reprezentând practic un vis al marelui producător  James Cameron, idee  care datează de mai bine de 20 de ani. Deși este o adaptare a unei benzi desenate japoneze, filmul se bucură de un buget pe măsura unei mari producții de la Hollywood.  Peste 200 de milioane de dolari au fost alocați pentru realizarea acestui film grandios. De notat este și prezența specială a mai multor staruri distinse cu Oscar, în roluri secundare însă.

Alita. Battle Angel surprinde încă din TRAILER.

Filmul a fost construit astfel încât să te surpindă încă din prima scenă și să nu-ți dea voie să te plictisești nicio clipă, pe parcursul său. Debutul peliculei te poate duce cu gândul, într-o oarecare măsură, la binecunoscuta poveste a lui Pinnochio, Christoph Waltz intrând excelent în pielea unui Geppetto modern. Waltz interpretează așadar rolul unui doctor de cyborgi care o salvează pe Alita și o readuce la viață în trupul pe care îl concepuse special pentru fiica sa. Pe măsură ce personajului principal îi revine memoria, devine aproape evident că inocenta Alita împrumută anumite trăsături de la Frankenstein.

Spre deosebire de alte mari producții din Cetatea Filmului, inspirate după benzi desenate, Alita: Battle Angel se remarcă printr-o estetică a violenței ceva mai tăioasă.  De menționat este faptul că Robert Rodriguez semnează regia acestui film. Rodriguez este renumit pentru „Desperado” și „Sin City”, adaptările sale fiind considerate adevărate pietre de hotar când vine vorba despre filme bazate pe benzi desenate.  Întreaga producție este construită din mai multe părți separate, asemenea personajului principal, al cărui nume dă și titlul filmului.  Geniul lui James Cameron, bugetul de aproape 200 de milioane de dolari, stilul inconfundabil al regizorului Robert Rodriguez, care știe cum să transpună cu măiestrie violența, dar și prezența unor mari  actori precum Christoph Waltz, Jennifer Connelly sau Mahershala Ali- toate acestea constituie motivele pentru care filmul Alita: Battle Angel  se bucură de un real succes în rândul cinefililor.

Cameron urmează rețeta de succes a filmului Avatar

De la bun început, James Cameron și-a propus să folosească tehnologia inventată pentru blockbusterul Avatar, în scopul de a crea un personaj aproape uman. Astfel, maestrul Cameron se poziționează din nou în prim-planul cinematografiei de la Hollywood, așa cum s-a întâmplat și cu Titanic, Terminator, sau Avatar.  În ciuda unei povești aparent banale, Alita: Battle Angel iese în evidență prin scenele de luptă virtuos coregrafiate, însoțite de efecte speciale executate cu mare măiestrie. În plus, James Cameron ne transpune într-un viitor ce nu pare chiar atât de îndepărtat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×