Fetița minune în vârstă de 10 ani care a primit ofertă de angajare de la Google! Invenția genială a copilei

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/02/2019, 17:03
Fetița minune în vârstă de 10 ani care a primit ofertă de angajare de la Google! Invenția genială a copilei GALERIE FOTO
Samaira, copilul minune din IT, a refuzat gigantii din IT care doreau s-o angajeze

O cheamă Samaira, are 10 ani, și este un copil minune în domeniul IT pentru care companiile din Sillicon Valley se bat să o angajeze, după ce își va termina studiile! A primit deja mai multe oferte din partea unor companii imense, printre care și Google! Fata născută în Statele Unite ale Americii a intrat în atenția firmelor din domeniul IT după ce a a venit cu o idee genială: un board game care îi învaţă pe copii secretele programării.

La şase ani, tatăl ei, care lucrează ca inginer în IT, a început să îi vorbească despre programare. Domeniul a atras-o din prima clipă. Doi ani mai târziu, a inventat un joc revoluţionar. Se numeşte CoderBunnyz şi combină trei dintre lucrurile care îi plac cel mai mult puştoaicei din California: liniile de cod, jocurile de tip board game şi…iepuraşii.

Samaira, copilul minune din IT, vrea să rămână antreprenor

Jocul Samairei ii învaţă pe copii să programeze, în timp ce se joacă un board game. Şi conţine multe concepte, despre secvenţe de cod, condiţionări, strategie, rezolvarea blocajelor şi soluţionarea problemelor.

Samaira copilul minune din IT
Samaira, copilul minune din IT, a inventat un joc care a ajuns sa fie predat in scolile din SUA

Jocul a atras atenţia mai multor companii, printre care Microsoft, Intel şi Google, iar Samaira a ajuns copilul-minune din Silicon Valley. A început să fie invitată la conferinţe, în calitate de speaker, iar cei de la Google i-au propus să lucreze pentru ei, după ce îşi finalizează studiile. Samaira le-a dat un răspuns fantastic celor mai mari companii din domeniul IT care vor să o angajeze: se mai gândeşte, pentru că ar vrea să rămână antreprenor.

”Mulţi dintre oamenii care vor să fie antreprenori spun că nu au timp din cauza serviciului sau a altor activităţi. Dar, dacă vrei să faci ceva cu adevărat, atunci timpul se va dilata ca să te poţi ocupa şi de pasiunile tale”, afirmă Samaira.

Fetița de doar 10 ani ţine şi ateliere de programare pentru elevi în şcoli şi biblioteci, unde îi învaţă pe copii regulile jocului pe care l-a inventat. În septembrie 2018, 106 şcoli din Statele Unite foloseau deja CoderBunnyz ca instrument de predare, la ora de informatică. De curând, Samaira a lansat un al doilea joc, orientat către programarea inteligenţei artificiale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×