Fetiță cu autism, dată jos din taxi, în București! Reacția șoferuluI: ”Nu duc handicapați cu mașina!”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
28/02/2019, 14:17
Fetiță cu autism, dată jos din taxi, în București! Reacția șoferuluI: ”Nu duc handicapați cu mașina!” GALERIE FOTO
Fetiță cu autism, dată jos din taxi, în București

O fetiță cu autism a fost dată jos din taxi, în București, iar reacția șoferului este de-a dreptul șocantă. „Nu duc handicapați cu mașina!”, i-a spus taximetristul. Tatăl fetiței a povestit incidentul, iar compania de taxi a reacționat, precizând că șoferul urmează să fie sancționat.

Fetiță cu autism, dată jos din taxi, în București

Cătălin Rizea a mărturisit că a vrut să ia un taxi, împreună cu fiica sa, Catinca, dar taximetristul a refuzat cursa pe motiv că „nu duce handicapați cu mașina.” Bărbatul a fotografiat mașina șoferului care a refuzat cursa și a postat ulterior un mesaj pe Facebook. „B-42-GMY, Meridian. Şoferul a dat-o jos din taxi pe Catinca (însoţită de doi tutori). Argumentul: nu duce handicapaţi cu maşina. Am reclamat”, a scris tatăl fetiței care suferă de autism.

Bărbatul a fost contactat ulterior de compania de taximetrie Meridian, iar un reprezentant i-a spus că regretă incidentul și că șoferul care a refuzat cursa va fi sancționat. „Cei din conducerea de la #taximeridian mi-au telefonat din nou. Am convingerea ca înţeleg foarte clar că ce s-a întâmplat este inacceptabil şi inuman. Vor lua o pozitie ca atare şi pe pagina lor de facebook. Apreciez şi multumesc. Vă mulţumesc tuturor pentru solidaritate. În numele Catincăi, pentru că ea nu o poate face singură”, a mai scris Cătălin Rizea.

Tatăl fetiței a postat un mesaj pe Facebook
Tatăl fetiței a postat un mesaj pe Facebook

Reacții pe internet, după ce o fetiță cu autism a fost dată jos din taxi

Pe rețelele de socializare au apărut imediat reacții, după ce fetița cu autism a fost dată jos din taxi, în București. Mai mulți internauți și-au exprimat solidaritatea cu familia fetiței.

„Situaţia cu şoferul ăla de la Taxi Meridian, care a dat jos un copil autist pe motiv că ‘nu transportă handicapaţi’ nu poate să rămână aşa. Pentru sănătatea mea cardiacă. Trebuie să rămână fără autorizaţia de şofer profesionist şi să plătească daune. Cătălin Rizea, hai! ANPC, Meridian, Instanţă. Particip financiar, susţin si semnez. Nu trebuie sa mai tolerăm toate animalele printre noi”, a scris un utilizator.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×