Festivalul de la Cannes 2019. Cele mai inedite ţinute de la ediţia a 72-a. FOTO

Dan Suta   
în Stiri mondene
15/05/2019, 11:10
Festivalul de la Cannes 2019. Cele mai inedite ţinute de la ediţia a 72-a. FOTO GALERIE FOTO
Joshua Astrachan Chloe Sevigny, Adam Driver, Jim Jarmusch, Sara Driver, Bill Murray, Selena Gomez, Luka Sabbat, Carter Logan, pe covorul roșu. Sursa foto: HEPTA.RO

Festivalul de la Cannes a ajuns în 2019 la cea de-a 72-a ediție. 21 de filme s-au luptat pentru premiile prestigiosului juriu, iar ceremonia a început cu lungmetrajul „The Dead Don’t Die” a lui Jim Jarmusch. Dincolo de premiile care vor fi acordate pentru cel mai bune filme și cei mai buni actori, covorul roșu a devenit principalul punct de atracție de la Cannes.

Cannes 2019: Filme bune, apariții spectaculoase

Edouard Baer a fost gazda din acest an a unuia din cele mai importante festivaluri de film din lume. Ca în fiecare an, și în 2019 s-au iscat controverse. De data asta, personajul în jurul căruia s-au țesut controversele este celebrul actor Alain Delon. Acesta a primit un trofeu Palme d Or, contestat de critici.

Declarațiile sale rasiste, misogine și homofobe au fost aspru taxate de Asociația Women and Hollywood. Pe covorul roșu au pășit Selena Gomez, Chloé Sévigny, Bill Murray și Tilda Swinton, printre faimoși. Președintele juriului de la Cannes din acest an este Alejandro Gonzalez Iñárritu.

Selena Gomez, apariție timidă pe covorul roșu. Sursa foto: HEPTA.RO

O poveste despre islamismul radical speră să scrie istorie la Cannes

Din juriul de la Cannes fac parte Enki Bilal, Elle Fanning, Yorgos Lanthimos, Robin Campillo, Alice Rohrwacher și Pawel Pawlikowski , printre alții. Anul acesta pe lista competitorilor sunt foarte mulți cineaști debutanți, iar juriul va avea o misiune dificilă, căci sunt extrem de multe filme cu potențial.

Una dintre surprizele absolute din acest an este revenirea lui Quentin Tarantino, care câștigase în trecut cu filmul ”Pulp fiction”. De data aceasta, Tarantino se luptă la Cannes cu producția ”Once upon a time in Hollywood”. Este filmul care îi pune pe același afiș pe Leonardo DiCaprio și Brad Pitt, eternii Don Juani ai cetății filmului americani.

Pedro Almodovar, care nu a câștigat niciodată marele trofeu de la Cannes, deși a participat de 6 ori, se prezintă din nou, de data asta cu producția cinematografică ”Pain and Glory”. Jean-Pierre şi Luc Dardenne, cei doi frați belgieni, sparg gheața la Cannes cu o poveste despre islamismul radical intitulată ”The Young Ahmed”.

Filmul românesc este reprezentat la Cannes de Corneliu Porumboiu, care s-a înscris cu ”La Gomera”. Din producția românească fac parte Catrinel Menghia, Rodica Lazăr și Sabin Țambrea, dar și câțiva actori spanioli.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×