Ferrari şi Fiat ar putea produce ventilatoare mecanice, indispensabile pacienților în lupta împotriva coronavirusului

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 22:10
Ferrari şi Fiat ar putea produce ventilatoare mecanice, indispensabile pacienților în lupta împotriva coronavirusului
Ferrari şi Fiat Chrysler ar putea produce ventilatoare mecanice

Constructorii auto italieni Ferrari şi Fiat Chrysler discută cu cel mai mare producător de ventilatoare mecanice din Italia pentru a ajuta la criza care a cuprins Italia de mai bine de o lună de zile. Pandemia de coronavirus lovește puternic Italia, care joi a depășit numărul de morți din China provocate de COVID-19.

Ferrari şi Fiat Chrysler ar putea produce ventilatoare mecanice

Constructorii auto au contactat producătorul Siare Engineering, cel mai mare producător de ventilatoare mecanice din Italia, pentru a-l ajuta să îşi majoreze producţia acestor echipamente esențiale în aceste zile, deoarece pacienții au nevoie de ajutor mecanic pentru a putea respira, potrivit Reuters.

Directorul general de la Siare Engineering, Gianluca Preziosa, a spus că există unele elemente comune între industria auto şi producţia de ventilatoare deoarece ambele sectoare se bazează pe echipamente electronice şi pneumatice. „Discutăm cu Fiat Chrysler, Ferrari şi Marelli pentru a încerca să înţelegem dacă ne pot ajuta în procesul de producţie a componentelor electronice”, a declarat Gianluca Preziosa.

Constructorii ar putea produce ventilatoarele în fabricile lor

Un purtător de cuvânt al holdingului Exor, firma mamă care deţine atât FCA cât şi Ferrari, a informat că joi au avut loc o serie de reuniuni cu Siare Engineering pentru a studia fezabilitatea unei cooperări iar o decizie este aşteptată în următoarele ore.

Purtătorul de cuvânt a dezvăluit că cele două opţiuni care sunt analizate sunt: sprijinirea Siare pentru a-şi extinde capacitatea de producţie la uzina sa graţie tehnicienilor puşi la dispoziţie de FCA şi Ferrari, sau transferul producţiei pentru anumite componente ale ventilatoarelor către facilităţile celor doi constructori auto.

Gianluca Preziosa a subliniat că un alt avantaj al unui parteneriat cu giganții auto este puterea de cumpărare de care dispun aceste firme mari, putere care le permite acestora să obţină mai uşor componente pe care o firmă mai mică precum Siare are dificultăţi în a şi le procura.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×