O asistentă din Italia a pierdut lupta cu coronavirus. S-a sinucis din cauza presiunii

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 21:17
O asistentă din Italia a pierdut lupta cu coronavirus. S-a sinucis din cauza presiunii
Spitalul din Jesolo, Venezia

O asistentă din Italia s-a sinucis joi, 19 martie. Conform presei din Peninsulă, femeia nu a mai făcut față și a cedat presiunii.

O asistentă s-a sinucis în Italia

Italia este cea mai afectată țară din Europa de coronavirus și a depășit deja China la numărul de persoane decedate. În acest ritm, se așteaptă ca Italia să depășească și China în viitorul apropiat.

În aceste condiții, în care peste 40.000 de oameni au fost infectați cu coronavirus și peste 3.500 au decedat, sistemul medical este în pragul colapsului.

Vestea sinuciderii asistentei din Jesolo, Veneția, la doar 49 de ani, a căzut ca un trăsnet în rândul medicilor și asistentelor din întreaga Italie.

Conform La Reppublica, femeia lucra cu pacienți bolnavi de coronavirus și fuseses lăsată acasă timp de două zile pentru că ar fi avut febră.

Mai mult, asistenta nu mai rezista psihic scenelor cu zeci de persoane care se chinuie la secția de tarapie intensivă.

„A fost o persoană dedicată muncii, o resursă de neînlocuit pentru colegi și pentru această companie de sănătate.

Din 2012 a lucrat în secția de chirurgie a spitalului Jesolo, apoi, având în vedere reorganizarea spitalului, a fost transferată la chirurgia din San Dona di Piave.

Din 2016 s-a întors să slujească la spitalul de coastă, la Medicină Fizică și de Reabilitare, iar în urmă cu câteva zile se oferise să lucreze în noul departament de boli infecțioase, unde colaborase la înființarea și demararea activităților.

În unitatea de operare în care sunt spitalizați în prezent 25 de pacienți cu coronavirus pozitiv a participat cu colegii la pregătirea în managementul siguranței pacienților și a lucrat deja trei ture”, a descris-o directorul spitalului, Carlo Bramezza.

Presiunea e enormă pe sistemul medical din Italia, cel mai performant din Europa cu peste 5.000 de cazuri noi pe zi.

.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×