Fenomenul periculos la nivel mondial care afectează Planeta! Ce se întâmplă cu oceanele

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
17/03/2019, 11:49
Fenomenul periculos la nivel mondial care afectează Planeta! Ce se întâmplă cu oceanele GALERIE FOTO
Fenomenul periculos la nivel mondial care afectează Planeta!

O cercetare din jurnalul Science, publicată săptămâna aceasta, a scos la iveală un fenomen periculos la nivel mondial care afectează Planeta. Este vorba despre faptul că oceanele absorb aproximativ 31% din cantitatea de carbon emisă în atmosferă în urma activităților umane, acțiune care crește aciditatea apei și afectează ecosistemele.

Fenomenul periculos la nivel mondial care afectează Planeta

Cel care a cercetat fenomenul îndeaproape a fost Richard Feely, cercetător-șef la laboratorul din Seattle pentru studiul mediului din Pacific al Administrației Naționale pentru Oceane și Armosferă(NOAA). Acesta și-a petrecut numeroși ani din carieră în larg, colectând mostre de apă din adâncuri, pentru a explora modul în care emisiile de carbon modifică lumea oceanelor. Omul de știință a prelevat eșantioane de apă din Antarctica, a străbătut Tahiti și a scăpat cu bine din furtuni.

În majoritatea misiunilor petrecute în misiuni, ce durează peste o lună, nu se observă nicio ambarcațiune la orizont, afirmând că „uneori vezi o balenă sau niște păsări”. Studiul publicat a analizat peste 100.000 de eșantioane de apă colectate din toată lumea între anii 1994-2007. Probele au fost ”culese” din aproape toate colțurile și de la toate adâncimile oceanului. În final, s-a descoperit că oceanele absorb aproximativ 31% din carbonul pe care oamenii îl răspândesc la nivel global. În medie, în perioada studiată, greutatea carbonului absorbit în oceane în fiecare an a fost echivalentă cu 2,6 miliarde de automobile Volkswagen Beetle.

Fenomenul periculos la nivel mondial care afectează Planeta! Ce se întâmplă cu oceanele
Planeta este în pericol

”Nu este nimic surprinzător la rezultat”

Despre rezultatul studiului a vorbit și Curtis Deutsch, profesor asociat de oceanografie la Universitatea din Washington. „Nu este nimic surprinzător la rezultate, însă ele sunt foarte importante pentru a confirma că într-adevăr înţelegem sistemul şi modul în care acesta funcţionează”, a spus Curtis.

Însă, ce ar putea descrie cel mai bine situația este: „La un anumit moment intervine o limită şi acesta este aspectul care, într-o anumită măsură, este imposibil de cunoscut. Iar aceasta este partea pe care trebuie să o luăm cu adevărat în considerare”, Newton.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×