Fenomen rar petrecut în Marea Britanie. N-o să-ți vină să crezi ce a putut apărea pe cer, chiar în toiul nopții. În rândurile următoare vorbim despre un fenomen care se produce extrem de rar. Curioșii au reușit să surprindă momentul, printr-o serie de fotografii spectaculoase. Printre aceștia se numără și specialistul BBC.
Curcubeu lunar în Marea Britanie. Fenomenul este extrem de rar
O formă rară de curcubeu lunar a putut fi observată în urmă cu câteva nopți pe cerul Marii Britanii. Specialiștii descriu acest moment ca pe „un fenomen rar și plin de culoare. Este de-a dreptul uluitor”. Aceasta a fost reacția lui Andrew Hewison, expertul BBC în meteorologie.
Acesta a mai afirmat că de obicei, curcubeele sunt superbe, dar este destul de dificil să le observi cu ochiul liber, din cauza nuanței pregnante de alb, însă nu același lucru putem spune despre cel apărut în noaptea de miercuri, pe cerul Marii Britanii.
Curcubeul lunar a coincis cu echinocțiul de primăvară
Specialiștii se declară încântați și totodată surprinși că acest fenomen apare la doar câteva zile distanță de echinocțiul de primăvară, practic momentul în care trecem cu adevărat la primăvară, din punct de vedere astronomic.
Andrew Hewiston povestește că a observat curcubeul lunar în jurul orei 22:00, chiar în timp ce ieșise cu câinele său la plimbare. „În primă fază, am încercat să fac poze cu telefonul, dar n-am reușit. Noroc că aveam la mine și aparatul foto digital, cu care am reușit să surprind imagini superbe”.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
„A trebuit să mă grăbesc, pentru că un astfel de fenomen se produce extrem de rar și durează doar 4 sau 5 minute. Dar este un moment de neuitat” , a mai spus expertul BBC în astfel de fenomene. Reamintim că echinocțiul de primăvară s-a produs pe 20 martie 2019. Este considerat momentul în care primăvara își intră în mod oficial în drepturi.