Fenomen incredibil apărut la Buzău! Ninsoare cu fulgere, în ianuarie. GALERIE FOTO și VIDEO

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 12:16
Fenomen incredibil apărut la Buzău! Ninsoare cu fulgere, în ianuarie. GALERIE FOTO și VIDEO GALERIE FOTO
Ninsoare cu fulgere, la Buzău! Fenomenul incredibil de rar petrecut în ianuaria a uimit meteorologii!

Ninsoare cu fulgere, la Buzău! Fenomenul incredibil de rar, petrecut în ianuarie, a uimit meteorologii! Imaginilie video au surprins în localitatea Smeeni, din Buzău, o ninsoare cu tunete și fulgere, un fenomen care se petrece foarte rar. Vezi mai multe imagini cu fenomenul straniu în GALERIA FOTO de mai sus!

Fenomenul incredibil care a apărut la Buzău a uimit pe toată lumea, inclusiv pe meteorologi și localnici. În noaptea de joi spre vineri imaginile video de pe un circuit de supraveghere din comuna Smeeni au arătat un fenomen meteo rar întâlnit. În timp ce ningea abundent a început să tune și să fulgere. Localnicii au auzit tunetele și fulgerele, care au fost captate și pe imaginile video. Meteorologii spun că fenomenul este foarte rar, și apare izolat.

Ninsoare cu fulgere la Smeeni, în județul Buzău

A fost ninsoare cu fulgere la Buzău: „Vine sfârşitul lumii”

Ninsoarea cu fulgere  de la Buzău are o explicație științifică. Fenomenul surprins de camerele video se produce atunci când se suprapun masele de aer cald și rece într-un interval foarte scurt. Conform meteorologilor, probabil că în fenomenul de la Smeeni „a intervenit o variație foarte rapidă în schimbarea maselor de aer, petrecută în decurs de aproximativ două ore. A venit o masă de aer rece, cu nebulozitate accentuată și normal că atmosfera s-a încărcat electric”, spun specialiștii.

În imaginile publicate pe site-ul Smeeni.com se vede ninsoarea abundentă din localitatea din Bărăgan. Aceasta este însoţită de tunete şi fulgere, care au luminat zăpada. Fenomenul rar a fost suprins de camerele de supraveghere din comună, iar locuitorii au fost treziți din somn de tunete. Mai mult aceștia au conturat în glumă pe rețelele de socializare scenarii apocaliptice. „Vine sfârşitul lumii”, s-au amuzat aceștia.  Fenomenul a fost posibil din cauza unei mase de aer cald care s-a suprapus cu una de aer rece. Asta a dus la încărcarea electrică a atmosferei, astfel că a fost posibilă apoi apariția descărcărilor electrice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×