Fenomen straniu: Zilele se măresc! O zi va ajunge să aibă 25 de ore

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 16:45
Fenomen straniu: Zilele se măresc! O zi va ajunge să aibă 25 de ore
Zilele se vor mări la 25 de ore! Când se va întmpla asta?

O zi va ajunge să aibă 25 de ore! A existat acum multă vreme o perioadă în care zilele avea doar 18 ore, acum mai bine de 1,4 miliarde de ani. Acest lucru era posibil din cauza Lunii care era foarte aproape de Pământ, mai aproape decât este deja, conform cercetătorilor de la Universitatea Wisconsin-Madison„În timp ce Luna se îndepărtează, Pământul se comportă ca un patinator în mișcare de rotație, care încetinește în timp ce își întinde brațele”, a declarat Stephen Meyers, profesor de geoștiință, de la Universitatea Wisconsin-Madison.

Concluzia cercetătorilor a arătat că Luna se distanțează de Pământ cu 3.82 de centrimetri pe an. Astfel că sute de milioane de ani vor trece până ce oamneii de știință vor ajunge să recalculeze durata pe fiecare zi pentru ca o zi de pe Pământ să aibă 25 de ore în loc de 24.

În cât timp se vor mări zilele la 25 de ore?

Specialiștii de la Universitatea Wisconsin-Madison susțin că zilele vor ajunge la 25 de ore. Satelitul natural al Terre a început ușor să se distanțeze de planetă, astfel că și-a modificat axa de rotație. Fenomenul se manifestă chiar acum. Zilele de pe Pământ vor deveni mai lungi. Luna se îndepărtează ușor, iar Pământul va urma să arate ca mișcarea în rotație. Pofesorul Meyers Stephen de geoștiință, alături de echipa sa, s-a folosit de astrocronologie pentru a reconstitui istoria antică a sistemului solar.

Zilele se măresc! Acestea vor ajunge la 25 de ore!
Zilele se măresc! Acestea vor ajunge la 25 de ore!

Această metodă funcționează ca o statistică ce funcționează împreună cu teoria astronomică și observația geologică. „Una dintre ambițiile noastre a fost să folosim astrocronologia pentru a determina timpul chiar și în trecutul foarte îndepărtat, să construim scale de timp geologice foarte vechi. Vrem să putem studia pietre vechi de miliarde de ani într-un mod comparabil cu procesele de studiu geologic moderne”, a mai declarat profesorul de geoștiință de la Universitatea Wisconsin-Madison despre zilele care se vor lungi cu încă o oră, astfel vor ajunge la 25 de ore.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×