Fenomen bizar în Golful Persic, în timpul unei eclipse. Pe cer au apărut “coarne de diavol”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 17:51
Fenomen bizar în Golful Persic, în timpul unei eclipse. Pe cer au apărut “coarne de diavol”
Coarne de diavol surprinse de un fotograf deasupra Golfului Persic. Sursa foto: Facebook

Un fenomen bizar s-a produs recent în Golful Persic, soarele fiind acoperit parțial de lună, chiar la răsărit. Spectacolul de pe cer a fost surprins de un fotograf talentat, care a așteptat momentul potrivit pentru a imortaliza evenimentul.

Elias Chasiotis, pe numele său, a publicat pe rețelele de socializare imaginile realizate pe data de 26 decembrie, în timp ce se afla în vacanţă în Al Wakrah, Qatar, iar acestea au făcut în scurt timp înconjurul lumii, stârnind admirația internauților.

„Coarne de diavol” deasupra Golfului Persic. Imagini spectaculoase surprinse de un fotograf

Bărbatul știa că fenomenul urma să aibă loc chiar la răsăritul soarelui, așa că nu putea rata șansa de a-l fotografia și a împărtăși acest moment special cu toți prietenii săi din mediul online. Este vorba despre o eclipsă solară combinată cu efectele de miraj din apropiere de suprafaţa oceanului.

Acest tip de miraj este cunoscut sub numele de Fata Morgana şi are loc doar atunci când razele de lumină se curbează la trecerea prin straturi de aer de diferite temperaturi. Fenomenul straniu a fost „botezat” după vrăjitoarea Morgan le Fay din legendele regelui Arthur.

Elias a precizat că a asistat la cel mai spectaculos răsărit de soare din viața sa, iar mulți dintre cei care îi urmăresc activitatea pe rețelele de socializare i-au dat dreptate și l-au răsplătit cu zeci de like-uri. Nu au lipsit nici comentariile celor uluiți de imaginile spectaculoase.

Un fermier din Australia a văzut „fața diavolului” în fumul provocat de incendiile devastatoare

Nu este singurul fenomen bizar care a făcut înconjurul lumii în ultima perioadă. Incendiile din Australia au provocat dezastre inimaginabile, lăsând mii de persoane fără locuințe și ucigând mii de animale rămase neajutorate în fața flăcărilor, dar i-au făcut pe oameni să vadă imagini desprinse parcă din filmele de groază.

Este și cazul unui fermier care a imortalizat într-o fotografie nori de fum ce par să formeze „faţa diavolului”. „Nu sunt tare în chestiuni fantasmagorice, dar există o faţă mare a diavolului în foc„, a declarat bărbatul care a petrecut mai mult de 13 ore luptând cu focul pentru a-şi salva locuinţa din estul Gippsland.

Un fermier australian susține că în această imagine se poate observa „fața diavolului”. Sursa foto: Facebook
Un fermier australian susține că în această imagine se poate observa „fața diavolului”. Sursa foto: Facebook

Acesta s-a adresat premierului Scott Morrison, căruia i-a cerut să „acţioneze”, să sprijine oamenii şi „să nu-i lase pe ceilalţi să moară”. „Oamenii australieni se tem. Este ridicol … Domnule Morrison, vă rog, puneţi-vă mănuşile şi veniţi aici să mă vedeţi„, a spus el.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×