Fecioara Maria veghează din elicopter. Procesiune atipică în Ecuador – Video

Dan Suta   
în Stiri mondene
12/05/2020, 11:44
Fecioara Maria veghează din elicopter. Procesiune atipică în Ecuador – Video
Fecioara Maria îi protejează pe ecuadorieni din elicopter. Sursa foto: RT Youtube

Practicile religioase s-au schimbat destul de mult de când a început pandemia de coronavirus, iar în Ecuador, de pildă, Fecioara Maria nu mai e purtată în procesiuni prin marile orașe, ci cu elicopterul, binecuvântând lumea de sus.

Fecioara Maria îi binecuvântează din elicopter pe ecuadorieni

Imaginea cu Fecioara Maria purtată cu aparatul de zbor pentru un tur virtual în Guayaquil, cel mai afectat oraș de coronavirus în Ecuador, a impresionat întreaga Americă Latină.

Ideea i-a venit mișcării catolice Schoenstatt din acest stat, iar reacțiile au fost în mare măsură pozitive.

„Survolăm în special spitalele și bisericile cele mai frecventate din Guayaquil pentru a le arăta credincioșilor că suntem alături de ei și că dacă până acum au mers la Biserică pentru a se ruga Fecioarei, acum Preacurata vine la ei în zbor”, a declarat coordonatorul acestei mișcări unice, Eduardo Auza pentru Russia Today.

Cel mai afectat oraș este Guayaquil: o treime din populație, infectată deja cu virusul SARS-COV-2

În mod normal, în această perioadă a anului, enoriașii merg la sanctuarul Fecioarei Maria și se roagă până la apusul soarelui, dar dată fiind starea de urgență din această țară, obiceiurile nu mai pot fi puse în practică.

Ruta făcută de mișcarea religioasă are denumirea de „Rută a sănătății” sau „Drumul sănătății”, căci pentru asta se roagă ecuadorienii în aceste momente de cumpănă.

Primărița orașului, Cynthia Viteri, a declarat că o treime din populația urbei s-a infectat deja cu noul coronavirus și aproximativ 500.000 de persoane au acum boala Covid-19. Orașul are o populație totală de peste 2,5 milioane.

„Putem spune pe bază științifică faptul că s-au contaminat cu noul coronavirus în jur de 32,7% din guayaquilieni. Din acest procent, 14,8% s-au recuperat după 14 zile, alți 14,7% se află în fază intermediară, iar 3,3% reprezintă infecții în ultima săptămână”, a declarat Viteri în timpul unei reuniuni a Comitetului de Urgență.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×