Pensionarii pot circula cu trenul, în limita a 6 călătorii pe an, la reducere de 50% din tariful tuturor călătoriilor indiferent de cursă sau tren (Regio sau Interregio).

Veteranii de război au dreptul la ceva mai multe călătorii, și anume 12 gratuite, dus-întors sau la 24 de călătorii simple, adică doar dus. Acestea trebuie utilizate în cursul anului, iar dacă rămân neutilizate se pierd.

Aici intră mutilații de război, invalizii ori veteranii care au fost decorați cu ordine și medalii.

Este foarte important de știut faptul că dacă pensionarul care are acest drept sau veteranul de război nu vor să îl folosească, poate mandata pe cineva din familie să se bucure de această facilitate.

Cu privire la soarte pensionarilor, premierul Ludovic Orban a confirmat că acestea vor crește cu 40%, așa cum s-a angajat fostul guvern condus de Viorica Dăncilă.

„Este foarte clar că pregătim o echipă mai largă de lucru care să îndrepte ce este de îndreptat în sistemul de pensii, pregătind studii de impact, analize foarte serioase, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact, vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă. La ora actuală există o lege în vigoare pe care intenţionăm să o aplicăm”, declarase recent premierul țării, scrie bursa.ro.