Facebook ia atitudine în cazul epidemiei de coronavirus! Va șterge toate postările care induc oamenii în eroare

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 20:20
Facebook ia atitudine în cazul epidemiei de coronavirus! Va șterge toate postările care induc oamenii în eroare
Facebook declară război răspândirii postărilor false pentru coronavirus. Sursa foto: bbc.com

Nenumăratele informații eronate apărute în mediul online cu privire la coronavirusul chinezesc, boala care a îngrozit întreaga lume, i-au determinat pe mai-marii Facebook să ia atitudine. Cea mai populară rețea de socializare, cu miliarde de utilizatori la nivel global a început deja să șteargă toate aceste postări.

Facebook declară război dezinformării în cazul epidemiei de coronavirus

Focarul de infecție ce se răspândește încet dar sigur în întreaga lume provoacă nu doar panică, ci și un curent anti-China, alimentat masiv de teoreticieni ai conspirației, pe fondul lipsei datelor din zonele apropiate de centrul orașului Wuhan, unde a început totul.

Pentru că toate știrile false riscă să le facă rău celor care le cred, Facebook a luat hotârârea de a elimina postările pe marginea acestui subiect care se dovedesc neadevărate.

Concret, într-un mesaj postat pe blogul oficial, reprezentanții companiei americane au comunicat utilizatorilor în legătură cu intenția de a pune capăt informărilor nefondate despre coronavirus.

Vorbim despre conținutul „cu pretenții false sau teorii ale conspirației care au fost semnalizate de către organizațiile mondiale de sănătate și autoritățile locale de sănătate”, avertizând, totodată, că astfel de postări pot avea consecințe grave, ce țin inclusiv de „vătămare fizică”.

Decizia, criticată de utilizatori pentru că intră în contradicție cu măsurile luate de alte rețele sociale

Chiar dacă mulți dintre utilizatori au primit cu brațele deschise această decizie, au existat și voci care au criticat în termeni duri, considerând că măsura luată de Facebook este mult prea agresivă. În schimb, intră în contradicție cu cele luate de reprezentanții altor rețele de socializare apreciate în SUA, dar și la nivel global.

Spre exemplu, platforme precum YouTube, Twitter și Reddit, care au sute de milioane de utilizatori, au confirmat că nu consideră că informațiile inexacte despre sănătate reprezintă o încălcare a politicilor lor. În schimb, TikTok și Pinterest interzic dezinformarea, motiv pentru care elimină activ conținutul fals în privința coronavirusului.

Pe lângă eliminarea conținutului dăunător legat de coronavirus, Facebook va limita răspândirea dezinformărilor semnalizate de echipa responsabilă cu verificarea informațiilor. Rețeaua de socializare va anunța utilizatorii care încearcă să distribuie astfel de postări că acestea ar putea fi inexacte sau că au conținut nepotrivit.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×