Facebook a închis conturi și pagini care ar fi manipulat pentru PSD!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 21:52
Facebook a închis conturi și pagini care ar fi manipulat pentru PSD! GALERIE FOTO
Facebook a inchis pagini si conturi care manipulau pentru PSD

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat recent că a șters 31 de pagini, conturi și grupuri care, folosind diverse tactici, manipulau populația în favoarea Partidului Social Democrat, condus de Liviu Dragnea.

Facebook a închis 31 de pagini, conturi și grupuri care ar fi manipulat în favoarea PSD

Nathaniel Gleicher, șeful departamentului de Cibersecuritate al Facebook, este cel care a făcut anunțul închiderii paginilor care ar fi fost cumva alăturate PSD! Acesta a scris pe blogul companiei că a descoperit o grupare în România care crease numeroase conturi de Facebook cu scopul de a-i păcăli pe utilizatorii rețelei de socializare cu privire la cine sunt și ce scop au postările lor.

”Lucrăm constant pentru a detecta și opri astfel de activități, pentru că nu vrem să fie folosite serviciile noastre pentru a manipula lumea. Închidem aceste pagini bazându-ne pe comportamentul lor, nu pe conținutul postat. În aceste cazuri, persoanele din spatele operațiunii se coordonau și foloseau conturi false, susținând că sunt de fapt alte persoane. Asta a fost baza pe care am acționat”, a transmis Nathaniel Gleicher.

Facebook manipulare PSD
Facebook a publicat dovezile manipularilor

Una dintre pagnile închise de Facebook se numea chiar „Anti fake news”

 ”Administratorii paginilor și cei care creaseră conturile postau, în mod obișnuit, articole politice și știri locale, semnate sub un nume fals, prin care susțineau Partidul Social Democrat. Deși oamenii din spatele conturilor au încercat să își ascundă identitățile, am descoperit că unul dintre indivizi este asociat cu PSD”, mai transmite Nathaniel Gleicher.

Postacii PSD se pare că au plătit pentru promovarea articolelor semnate de multe ori cu nume false, între anii 2013 și februarie 2019, suma de 650 de dolari.

Rețeaua de socializare a venit chiar cu exemple concrete de pagini închise recent, iar din imaginile respective se văd exact articolele postate pe paginile respective. Culmea ironiei, una dintre paginile apropiate PSD se numea chiar „Anti fake news”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×