Explozie teribilă în Germania! Zeci de victime după ce un bloc a bubuit

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/12/2019, 13:09
Explozie teribilă în Germania! Zeci de victime după ce un bloc a bubuit GALERIE FOTO
Explozia a avut loc la un bloc din estul Germaniei. Sursa foto - facebook

Explozie teribilă în estul Germaniei acolo unde cel puţin 25 de persoane au fost rănite. Deflagrația a avut loc într-un bloc de locuinţe din oraşul Blankenburg, a anunţat poliţia, care a adăugat că deocamdată cauza nu este una cunoscută.


UPDATE / O Persoană și-a pierdut viața în urma deflagrației din Blankenburg. Autoritățile continuă să caute și alți posibili răniți.


Explozie teribilă în Germania!

Locuitorii erau evacuaţi din blocul unde a avut loc explozia, a declarat Uwe Becker, purtător de cuvânt al poliţiei. ”Nu poate fi exclus să existe mai mulţi răniţi’. A fost ceva înfiorător”, a adăugat acesta

Într-o fotografie postată pe Twitter de poliţie se poate vedea fum ieşind de pe ferestrele unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc datând din timpul fostei Republici Democrate Germane (Germania de Est).

Zeci de victime după ce un bloc a bubuit

Explozia s-a produs la puţin timp după ora locală 09:00 (08:00 GMT) într-un bloc situat la periferia oraşului Blankenburg. În apropiere se află o şcoală primară şi o creşă. Cei aproape 100 de copii aflaţi în creşă au fost mutaţi în alte locuri.

„Am luat imediat decizia să scoatem toți copiii aflați în creșa și școala de lângă și să-i trimitem la alte unități. E spre binele tuturor, mai ales că la început nu aveam de unde să știm ce anume se petrece.

Am luat imediat și alte măsuri de urgență care se impun. Am izolat zona. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de intervenție. Printre acestea s-au aflat ambulanțe și pompieri.

Medicii prezenți au oferit primul ajutor victimelor tragediei. Unii dintre ei sunt deja transportați către cea mai apropiată unitate medicală, acolo unde primesc ajutor specializat., au mai transmis reprezentanți ai autorităților

”A fost ceva horror, am crezut că vine sfârșitul lumii. S-a zguduit pământul, a fost un haos total. Lumea a început să țipe. V-am zis, ceva inimaginabil, ceva înfiorător, ceva ce nu trebuie să trăiască nimeni niciodată.

Dumnezeule! Am sărit în aer cu toții, despre ce vorbim”, a spus un martor al exploziei, un bărbat care locuia chiar în blocul în care s-a produs deflagrația.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×