Exit Poll USR la Alegerile Prezidențiale. Dan Barna și Viorica Dăncilă, despărțiți de câteva mii de voturi

Dan Suta   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 18:21
Exit Poll USR la Alegerile Prezidențiale. Dan Barna și Viorica Dăncilă, despărțiți de câteva mii de voturi
Exit poll USR la alegerile prezidențiale. Sursa foto: digi24.ro

Conform unui Exit Poll realizat de USR la alegerile prezidențiale care se desfășoară astăzi, Dan Barna și Viorica Dăncilă vor fi despărțiți de doar câteva mii de voturi, iar surprizele vor fi uriașe. Oricare dintre cei doi ar putea să ajungă în turul al doilea.

Exit Poll USR la alegerile prezidențiale

Numeroși analiști politici susțin că Dan Barna are șanse foarte mari să ajungă în turul al doilea și asta pentru că datele de tip exit poll pe care le avem în țară nu reflectă voturile din Diaspora. În străinătate votaseră până la ora 18:00 aproape 600.000 de români, un adevărat record.

Cristian Ghinea de la USR susține că, potrivit datelor pe care le gestionează partidul care l-a trimis în cursă pe Dan Barna, între el și Viorica Dăncilă va fi o diferență de doar câteva mii de voturi. Asta ar însemna o scădere a procentelor Vioricăi Dăncilă sub 21%, cifră care a apărut pe site-ul adevărul.ro.

Ghinea: „Câteva mii de voturi vor face diferența”

Cristi Ghinea spune că aceste alegeri vor fi unele istorice și că pentru prima oară turul ar fi fără PSD. „Pe simulările noastre, câteva mii de voturi vor face diferența – depinde de tine să faci istorie în următoarele ore.  Sondajul USR-PLUS recent arată că e o distanță mică. Simulările făcute de noi pe prezența de vot actuală ne arată că Dan și Dăncilă vor fi la mii de voturi”, a declarat Ghinea de la USR, conform antena3.ro.

Potrivit tuturor estimărilor, pe primele trei locuri se vor poziționa candidatul PNL, candidata PSD și cel al USR-PLUS. Televiziunile din România vor prezenta cifrele de la exit-poll la ora 21:00, sondajul fiind realizat de CURS-AVANGARDE. Realitatea TV va prezenta estimările institutului de sondare IRES.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×