Exit Poll ora 21:00 IRES, CURS, Avangarde turul 2 alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis: 65%, Viorica Dăncilă: 35%

Exit Poll ora 21:00 IRES, CURS, Avangarde turul 2 alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis: 65%, Viorica Dăncilă: 35%
Exit poll după turul 2 al alegerilor prezidențiale *foto: hepta.ro

Duminică, 24 noiembrie, la ora 21:00, se vor încheia urnele pentru votarea în turul 2 al alegerilor prezidențiale, acolo unde au românii au trebuit să aleagă următorul președinte al țării, între actualul lider de la cotroceni, candidatul PNL Klaus Iohannis și prezidențiabilul PSD, fostul premier Viorica Dăncilă.


UPDATE, ora 21:00Exit poll național fără votul din diaspora, potrivit CURS-Avangarde: Klaus Iohannis: 64,8%, Viorica Dăncilă: 35,2%

Potrivit sondajului IRES, rezultatele sunt: Klaus Iohannis: 66,5%, Viorica Dăncilă: 33,5%


UPDATE ora 20:00. Ultimele date de la casele de sondare arată o diferență uriașă între candidați, potrivit stiripesurse.

CURS-Avangarde: Klaus Iohannis 62% ; Viorica Dăncilă 38%

IRES: Klaus Iohannis 63% ; Viorica Dăncilă 37%


Citește cele mai importante stiri despre ziua alegerilor:

Rezultate alegeri prezidențiale turul 2 în Diasporă: Klaus Iohannis a câștigat clar în fața Vioricăi Dăncilă

Exit Poll Alegeri Prezidențiale 2019, turul 2. Primele rezultate pe surse de la partide. Surprize mari

Prezență la vot. Cifre incredibile! Câți români au votat până acum

Procentele sunt cu adevărat uimitoare. Ce diferență există între cei doi candidați 

După primul tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis avea un avantaj destul de liniștitor în fața adversarei sale, după ce a câștigat 37,82% din voturi, față de numai 22,26%, câte a avut Dăncilă. Mai exact, diferența dintre cei doi a fost de aproximativ 1,5 milioane de voturi. Iar potrivit exit poll-urilor transmise pe surse de sociologi, avantajul lui Klaus Iohannis este unul important.

Exit Poll Ora 21:00 turul 2 alegeri prezidențiale. Cine este noul presedinte al Romaniei

După cum s-a hotărât la ultimele alegeri prezidențiale, exit poll-urile din timpul alegerilor prezidențiale se anunță la televizor abia la finalul votării în țară, deci cu începere de la ora 21:00. Astfel, FANATIK vă ține la curent cu datele colectate până acum de sociologi.

Între timp, însă, la ora 18:00 Klaus Iohannis avea deja un procentaj mai bine decât dublu față de Viorica Dăncilă. Astfel, actualul președinte a adunat 67% din procente, în timp ce Dăncilă are numai 33%, arată surse din partea liberalilor pentru stiripesurse.ro.

Interesant este că exit poll-urile au fost foarte corecte, după primul tur al alegerilor prezidențiale. Mai exact, cei de la CURS-Avangarde arătau pentru ora 19:00 că Iohannis a adunat 39% din voturi, Viorica Dăncilă 22,5% și Dan Barna 16,4%. Susținătorii USR-Plus au sperat că Barna va putea recupera deficitul față de prezidențiabilul PSD, dar nu a fost cazul. Mai mult, avansul social-democratei a ajuns chiar la mai mult de 7 procente.

Alegerile prezidențiale au luat sfârșit după o campanie electorală seacă

Turul 2 al alegerilor prezidențiale s-a desfășurat sub auspiciile unei campanii electorale foarte dubioase. Aflat la avantajul celor 15 procente, dar și primind sprijinul lui Dan Barna, Klaus Iohannis a preferat să nu participe la o dezbatere contra Vioricăi Dăncilă, în ciuda insistențelor prezidențiabilului PSD.

De altfel, întreaga strategie a lui Iohannis din cadrul acestei campanii a fost lăudată de jurnalistul Ion Cristoiu, cel care a spus că staff-ul președintelui a știut ce butoase să apese pentru a-și atrage și simpatia străzii.

În schimb, Viorica Dăncilă probabil a recuperat câteva puncte din tabăra indecișilor prin insistența cu care s-a cerut într-o confruntare împotriva lui Iohannis, dar cu siguranță a avut de pierdut din pricina insistenței sale, este de părere un alt gazetar cu ștate vechi, Cristian Tudor Popescu – CTP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×