Exit Poll ora 18:00 Alegeri Prezidențiale: Iohannis – 39,7%, Dăncilă scade la 21,1%, Dan Barna – 16,6%

Dan Suta   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 17:56
Exit Poll ora 18:00 Alegeri Prezidențiale: Iohannis – 39,7%, Dăncilă scade la 21,1%, Dan Barna – 16,6%
Exit poll ora 18:00 alegeri prezidențiale 2019. Sursa foto: saturdayeveningpost.com

Exit Poll ora 18:00: Apar noi date despre cum au votat românii. Președintele Klaus Iohannis se apropie din nou de 40%, Dăncilă scade patru procente, iar Dan Barna are 16,6%. Situația se schimbă de la o oră la alta, iar prezența la vot masivă până la închiderea urnelor ar putea da peste cap clasamentul. Locul doi nu este clar deocamdată.

Exit Poll ora 18:00 Alegeri Prezidențiale 2019

Conform ziarului Adevărul, care prezintă date exit-poll, acestea sunt cifrele valabile la această oră:

  • Klaus Iohannis – 39,7%;
  • Viorica Dăncilă – 21,1%;
  • Dan Barna – 16,6%;
  • Mircea Diaconu – 7,8%;
  • Theodor Paleologu – 6,7%.

Aceste cifre nu cuprind voturile din Diaspora, căci în afara nu operează niciun institut de sondare a opiniei publice. Este important de precizat faptul că cifrele sunt neoficiale și sunt furnizate de mai multe publicații online. Ele sunt oferite de surse interne ale partidelor politice. Astăzi au circulat mai multe sondaje în spațiul online, provenind de la principalele partide, PSD și PNL, și toate arată același lucru: președintele în funcție este marele câștigător în primul tur al alegerilor prezidențiale.

exit poll ora 18
Cifrele momentului. Fotografie editată de Fanatik

Klaus Iohannis: „Am votat pentru o Românie normală. Vă aștept la vot, dragi români”

Ultimele cifre, pe care Fanatik le-a prezentat la ora 17:00, arătau o stagnare a Vioricăi Dăncilă, însă de data aceasta lucrurile s-au schimbat. Cu cât iese mai multă lume la vot spre seară, se pare că prezidențiabila PSD pierde tot mai multe puncte și riscă să nu intre în al doilea tur, cel care se va desfășura pe 24 noiembrie.

Președintele Klaus Iohannis a oferit un mesaj tuturor românilor, după ce a votat astăzi la Liceul Jean Monet din Capitală: „E o zi extrem de importantă pentru România și pentru mine personal. Vreau un viitor foarte bun pentru România și sper să primesc confirmarea că foarte mulți români vor acest lucru. Am votat pentru o Românie normală. Vă aștept la vot, dragi români”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×