Exit Poll IRES ora 19:00 Alegeri Prezidențiale: Iohannis scade la 38%, Dăncilă – 22%, Dan Barna se menține la 16%

Dan Suta   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 19:39
Exit Poll IRES ora 19:00 Alegeri Prezidențiale: Iohannis scade la 38%, Dăncilă – 22%, Dan Barna se menține la 16%
Exit poll IRES ora 19:00. Sursa foto: româniatv.net

Exit Poll IRES ora 19:00: Noi date despre cifrele de la alegerile prezidențiale care se desfășoară astăzi. Klaus Iohannis a scăzut aproape două procente, conform unor date IRES valabile pentru ora 17:00, Dăncilă și Barna se mențin la procentele anterioare.

Exit Poll IRES ora 19:00 – Alegeri prezidențiale 2019

Iată noile cifre ale IRES, prezentate de româniatv.net:

  • Klaus Iohannis – 38%;
  • Viorica Dăncilă – 22%;
  • Dan Barna – 16,5%;
  • Mircea Diaconu – 8%.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. Rezultatele de mai sus sunt oferite de institutul de sondare a opiniei publice IRES. Postul de televiziune Realitatea TV va prezenta datele IRES, în timp ce celelalte televiziuni din România vor prezenta cifrele oferite de CURS-AVANGARDE.

Alegerile din acest an vor fi o surpriză uriașă din toate punctele de vedere. Până la această oră s-au prezentat la vot, în România, 8.137.000 de cetățeni, iar participarea în Diaspora a ajuns la 610.000 de votanți. Locul doi se va disputa, conform tuturor scenariilor și estimărilor, între candidata PSD și candidatul USR, iar mâine vom primi cel mai probabil datele cele mai concrete după numărătoarea voturilor care va avea loc în această noapte.

exit poll ora 19
Cifrele IRES valabile pentru ora 17. Fotografie editată de Fanatik

Locul doi, disputat la baionetă între liderul USR și candidata PSD

„Pe simulările noastre, câteva mii de voturi vor face diferența – depinde de tine să faci istorie în următoarele ore.  Sondajul USR-PLUS recent arată că e o distanță mică. Simulările făcute de noi pe prezența de vot actuală ne arată că Dan și Dăncilă vor fi la mii de voturi”, a declarat Cristian Ghinea, potrivit antena3.ro.

Anul acesta românii din Diaspora au avut la dispoziție trei zile pentru a vota. Votul a început în străinătate vineri, 8 noiembrie, iar prima țară în care s-a încheiat deja votarea este Noua Zeelandă, unde Barna a fost ales cu 42,2%.  Anul acesta este anul în care s-au mobilizat cel mai bine românii, atât cei aflați în țară cât și în străinătate.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×