Exit Poll Curs-Avangarde ora 21:00 Alegeri Prezidențiale – Iohannis – 39%, Barna – 16,4%, Dăncilă – 22,5%

Exit Poll Curs-Avangarde ora 21:00 Alegeri Prezidențiale – Iohannis – 39%, Barna – 16,4%, Dăncilă – 22,5%
Exit poll ora 21:00. Sursa foto: digi24.ro/ g4media.ro. Colaj: Fanatik

Exit Poll Curs-Avangarde ora 21:00 Alegeri prezidențiale 2019: Casa de sondare a publicat cele mai așteptate cifre ale zilei. Klaus Iohannis este cotat cu   39% , Viorica Dăncilă cu    22,5%, iar Dan Barna cu   16,4%. Mulți sociologi consideră aceste alegeri drept cele mai imprevizibile din istoria României de după 1989, în sensul că interesul pentru participarea la vot și pentru schimbare este unul colosal.

Exit Poll CURS-Avangarde ora 21:00

La alegerile prezidențiale s-au înscris următorii candidați: Klaus Iohannis, Dan Barna, Kelemen Hunor, Alexandru Cumpănașu, Viorica Dăncilă, Ramona Ioana Bruynseels, Ion John Banu, Ninel Peia, Mircea Diaconu, Viorel Cataramă, Theodor Paleologu, Sebastian Popescu și Cătălin Ivan.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Iată cifrele exit-poll-ului de la ora 21:00:

  • Klaus Iohannis: 39%;
  • Viorica Dăncilă: 22,5%;
  • Dan Barna: 16,4%;
  • Kelemen Hunor: 3,9%
  • Mircea Diaconu: 7,9%;
  • Alexandru Cumpănașu: 1,3%;
  • Ramona Ioana Bruynseels: 1,9%;
  • Theodor Paleologu: 6,1%.

Secțiile de votare s-au deschis prima oară în Diaspora, vineri, 8 noiembrie, iar în România astăzi, 10 noiembrie, la ora 07:00. Pentru prima oară în istoria României, românii din afară au avut la dispoziție mai multe zile pentru a vota, în urma scandalurilor privind proasta organizare a alegerilor în anii trecuți.

exit poll ora 21
Datele au fost furnizate de CURS-AVANGARDE. Sursa foto: Digi 24

Alegeri cu multe surprize

Surpriza ultimelor alegeri este ascensiunea formațiunilor USR-PLUS, cea care reprezintă adevărata alternativă, creditată în special de alegătorii tineri, de cei care nu au fost neapărat interesați de politică ori de oamenii care s-au săturat de partidele tradiționale care s-au perindat la putere în ultimii 30 de ani.

Turul doi al alegerilor prezidențiale se va desfășura peste două săptămâni, pe 24 noiembrie 2019. Președintele României se va instala la Palatul Cotroceni în luna decembrie, atunci când va expira mandatul actualului șef al statului, Klaus Iohannis. Președintele României are un mandat de cinci ani, asta ca urmare a modificărilor făcute de guvernul Năstase. Înainte de schimbarea legii, mandatul a fost de 4 ani, iar primul președinte care s-a bucurat de noua lege a fost Traian Băsescu în anul 2004.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×