„Existența acestui virus vine de la om”! Părintele Vasile Ioana trimite la pocăință și la introspecție pe perioada epidemiei de coronavirus

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
05/04/2020, 16:34
„Existența acestui virus vine de la om”! Părintele Vasile Ioana trimite la pocăință și la introspecție pe perioada epidemiei de coronavirus
Părintele Vasile Ioana, despre pandemia de Covid19 sursa foto: facebook

Noi, oamenii, suntem singurii vinovați de această pandemie, pentru că virusul vine la om. Asta a transmis părintele Vasile Ioana, de la biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”. Dar, există și lucruri bune care se întâmplă și pe care le putem face în această perioada de grea încercare.

Părintele Vasile Ioana: „Acest rău, coronavirus, nu este de la Dumnezeu

Numărul cazurilor și al deceselor crește încontinuu, personalul medical este aproape de colaps, cei mai mulți dintre noi suntem în autoizolare, iar alții se luptă, poate, pentru viața lor. Cu toții ne întrebăm când se va termina această pedeapsă și când ne vom putea relua viața de dinainte. Părintele Vasile Ioana ne transmite, însă, altceva.

„Acest rău nu este de la Dumnezeu. Nu de-a dat Dumnezeu asta. Răul, nici pedeapsa nu vine de la Dumnezeu, ci de la om și de la alegerile pe care omul le face. Noi am ales un mod de viață bazat pe consum, pe agresivitate, pe acumulare de bani și de putere, pe folosirea tuturor resurselor în primirea de plăceri trupești, plăcerile minții, trufia vieții, mândrie, fală, consum mult”.

Părintele Vasile Ioana: „Biserica suntem noi, sufletele noastre”

Părintele Vasile Ioana
Părintele Vasile Ioana, a vorbit despre pocainta și introspectie in autoizolare
sursa foto: facebook

„Toată această societate consumeristă l-a adus pe om în pragul omeniei. Ne-am distrus pe noi, ne-am distrus mințile, echilibrul interior și apoi am distrus planeta. Toate aceste lucruri au avut ca o chintesență existența acestui virus”.

„Existența acestui virus vine de la om. În momentul în care a apărut această pandemie, omul și-a făcut singur rău. Deși stăm în fața ecranelor, Biserica nu e formată din ziduri. Biserica suntem noi, sufletele noastre”, a spus părintele Vasile Ioana într-un interviu la Antena 3.

„Avem timp pentru noi și vreme de pocăință”

Părintele Vasile Iana crede că această pandemie, care vine cu izolare și cu multe alte restricții, aduce și lucruri bune. Stând acasă, poți face meditații, introspecții, autoanalize atât asupra ta, ca om, cât și asupra vieții tale.

„Hai să vedem care sunt părțile bune ale acestei stări prin care trecem. Hai să vedem binele din acest rău: avem timp de pocăință”.

„Să te uiți la tine, să vezi unde ai greșit, unde ai păcătuit, unde ai călcat strâmb, ce pași greșiți ai făcut și să încerci să îndrepți starea ta. Dacă vrei să fie bine numai pentru tine, vei muri egoist. Dacă vrei să fie bine și aproapelui tău, vei învia”, a completat părintele.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×