Examenul de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală a Bacalaureatului din toamna 2018 a fost o corvoadă pentru unii. Limbile străine ori au fost floare la ureche pentru jumătate, iar pentru celalaltă jumătate un adevărat picaj în gol. Albolvenții claselor a 12-a sau nenorocoșii din alte generații s-au găsit în fața foii de la examenul maturității puțin pierduți. Cei care au candidat pentru a doua sesiune de Bacalaureat 2018 au susținut astăzi, joi, 30 august, proba scrisă la o limbă de circulație internațională.
O dată ce examenul a luat sfărșit, cei mai plini de emoție oameni de pe pământ în acest moment, vor putea aștepta rezultatele în scurt timp. Evaluarea competențelor lingvistice au început pe data de 24 august. Proba A, la limba materna a avut loc în prima zi a examinării acestora, iar de pe acea dată până pe 28 august au fost urmate de evaluarea competențelor în limba maternă, adică proba B.
Competențele digitale, fiind proba D, a avut între datele 29 și 30 august. Proba care ar fi trebuit să fie cea mai relaxantă și simplă, adică proba D, a avut loc pe data de 30 și 31 august. La prima sesiune a examenului de Bacalaureat candidații nu păreau să aibă prea mai emoții. Acesta a fost compus din 3 părți, care au fost prezente și la sesiunea din toamnă. Cele trei componente sunt: proba de înțelegere a unui text audiat, proba scrisă la o limbă de circulație internațională și proba orală în ceea ce privesc competențele lingvistice de comunicare.
Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală într-o limba de circulație internaționala la Bacalaureat 2018 toamna. CALIFICATIVE!
Conform noilor principii fundamentale ale Curriculum-ului Național, candidații la Bacalaureat vor primi, după terminarea examenului, niște calificative. Programele școlare prevăd echivalarea nivelului fiecărui elev cu un calificativ care să cumuleze tot ce a putut copilul să dea la examen, asta în loc de notă. Nivelul care te-ar putea aduce câștigător la proba de engleză este B2. B1 este pentru competențele de producere, iar A2 pentru toate competențele.
Ce conține proba?
Proba de înțelegere a textului audiat ales pentru copii conține 2 subiecte care sunt obligatorii. Timpul pe care aceștia îl pot acorda pentru subiecte este de 20 de minute. Primul subiect este răsplătit cu 40 de puncte și conține 4 răspunsuri. Al doilea este notat cu 20 de puncte mai mult, adică 60 de puncte și are 6 răspunsuri.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
La partea scrisă a examenului candidații au de rezolvat 2 parți. Prima conține o parte de înțelege a textului citit de către aceștia, ce conține 2 subiecte, care sunt notate cu 40 și 60 de puncte. A doua secțiune are o parte de producere de mesaje scrise. Aceasta are tot 2 subiecte, ce vor fi răsplătite cu 40 și 60 de puncte. În schimb, proba orală poate da mai multe bătăi de cap, fiind și cea mai ”consistentă”. Aceasta are 3 subiecte, care le pot aduce candidaților 100 de puncte. O parte a examenului este una de interacțiune orală, care este pusă la însumarea a cele 100 de puncte.